Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Noaptea Lecturii la Institutul Cultural Francez

Noaptea Lecturii la Institutul Cultural Francez
Mediateca Institututului Francez din România la Iași organizează Noaptea Lecturii vineri, 13 ianuarie, începând cu ora 20.00, pornind de la tema propusă anul acesta: Frica.
Noaptea Lecturii este organizată în Franţa de Ministerul Educaţiei și de Ministerul Culturii. De 7 ani, Noaptea Lecturii se constituie într-un moment de schimburi în jurul cărților. Evenimentul reunește atât devoratorii de lectura, cât și cititorii ocazionali, pentru a sărbători una dintre practicile culturale fundamentale, care îi însoţește pe copii la culcare, îi face pe adolescenţi să viseze sau veghează nopţile albe ale adulţilor: lectura.
Amatoarele și amatorii de suspans și de emoţii puternice sunt invitaţi să facă să trosneascǎ parchetul de pe culoarele întunecate ale Institutului, pentru a împărtăși cu cei prezenţi paginile care le-au inspirat teama. Textele alese trebuie să fie scurte (2-3 minute de lectură). Poate fi vorba despre extrase dintr-o operă la alegere sau despre texte scrise chiar de voi, care pot aparţine tuturor genurilor literare și pot fi scrise în orice limbă.

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email