Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Nicolas Simion & The Young Generation @ Green Hours

Nicolas Simion & The Young Generation

Nicolas Simion & The Young Generation @ Green Hours

 

Nicolas Simion

Saxofonist de jazz și improvizator, compozitor și producător, Nicolas Simion a studiat clarinetul, pianul, saxofonul și flautul.

Debutează în jazz la începutul anilor ’80, fondează grupul Opus 4 cu care susține un număr record de concerte în țară. După expatrierea la Viena, Nicolas Simion concertează și înregistrează cu nume importante de pe scena internațională de jazz precum Mal Waldron, Tomasz Stanko, Idris Muhammad Jim Pepper, Ino Nobuyoshi, Gunther Schuller, Archie Sheep, Lee Konitz, Jancsy Körössy.

 

Găsește inspirația în bogatul rezervor de muzică populară tradițională românească

Un muzician complex, cu peste 20 de albume înregistrate și distrubuite atât în Europa, cât și în SUA, Nicolas Simion înființează în 2004 casa de discuri 7Dream Records și participă intens la programele „Classic Meets Jazz”. Este laureatul premiului „Theodor Körner Förderpreis” (1995) acordat de Ministerul Culturii din Austria pentru baletul „The Unfinished Square”. Nicolas Simion a primit WDR Jazz Preis 2015 (Germania) pentru improvizație, precum și Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

La fel ca alți compozitori români contemporani, Nicolas Simion își găsește inspirația în bogatul rezervor de muzică populară tradițională românească.

Având compoziții de calitate meditativă sau epică, păstrând un echilibru între liric și trepidant, Nicolas a devenit cunoscut pentru “prezența superbă pe scenă și darul său narativ ca lider.” (Jazzwise).

 

Preț bilete:

60 de lei – achitate online, pe Bilet.ro [achiziționarea online a biletelor presupune și rezervarea automată a locurilor]

 

bilete reduse la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari – în limita a 4 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, până max. în preziua evenimentului!

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Green Hours

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută