Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Nguyên Lê Trio | Jazz Fan Rising @ Academia de Muzică Gheorghe Dima

Nguyên Lê Trio | Jazz Fan Rising @ Academia de Muzică Gheorghe Dima

Nguyên Lê Trio | Jazz Fan Rising @ Academia de Muzică Gheorghe Dima

„Nimeni nu cântă la chitară ca el” (Frankfurter Allgemeine Zeitung) „Chitarist magician” (Jazz Mag)
Nguyên (se citește „nu-ien”) este unul dintre rarii chitariști a căror tehnică, stil și compoziție sunt unice și recunoscute încă de la prima notă. Un maestru în adevăratul sens al cuvântului.

Născut într-o familie de vietnamezi și educat în Franța, a devenit un artist depășind granițele muzicii de jazz și modelat de cele mai variate influențe precum muzica asiatică, jazzul modern, fusion sau rock clasic.

O legendă vie a muzicii, cu 20 de albume în calitate de lider de grup, din care 17 la ACT Music (a fost primul muzician care a devenit “artist exclusiv ACT”). Cu nenumărate alte prezențe, pe albume sau pe scenă, alături de nume mari precum Dhafer Youssef, Leszek Możdżer, Lars Danielsson, Paolo Fresu, Bojan Z, Louis Sclavis, Henri Texier, Orchestre Nationale de Jazz, Michel Portal, Miroslav Vitous, Trilok Gurtu, Jon Christensen, Nana Vasconcelos, Uri Caine sau Michel Benita, doar ca să începem lista acestora.

Cu „Silk and Sand”, ultimul său proiect, Nguyen Lê revine la formatul de trio care l-a consacrat, adăugând chitarei sale unice, voce și un sintetizator…

împreună cu canadianul Chris Jennings, cunoștința noastră de dată recentă, basistul lui Macha Gharibian de la concertele Jazz Fan Rising din februarie, și unul dintre cei mai căutați basiști de pe ambele maluri ale Atlanticului…

și percuționistul marocan Rhani Krija, ale cărui ritmuri filigranate au îmbogățit muzica unor vedete precum Sting, Keziah Jones sau Dominic Miller. Pe lângă vocea sa specială și instrumentele de percuție nenumărate, Rhani ne va face cunoștință cu un instrument rar, gumbri, o lăută bas cu trei corzi de dimensiunea unei chitare, cu cutia de rezonanță acoperită cu piele de cămilă.

Nguyên Lê este la fiecare concert o apariție memorabilă, el păstrând pentru fiecare public o supriză, fie o piesă inedită, fie un solo de virtuozitate care îți taie răsuflarea.

„Un muzician profund, plin de mister, a cărui interpretare nu este niciodată lipsită de sens” (Télérama)

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz. Organizator Jazz Festivals & Events

Sursa: iabilet.ro

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută