Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Nepotul meu, Veniamin

Casa de Cultura a Sindicatelor,

NEPOTUL MEU VENIAMIN de Ludmila Ulitkaia

Regia: Vlad Massaci

Distributia: Maia Morgenstern, Emilia Popescu, Andreea Alexandrescu, Razvan Krem Alexe, Andrei Miercure

In premiera la Constanta, Teatrul de Comedie in colaborare cu Teatrul Evreiesc de Stat, lanseaza pentru iubitorii de teatru propunerea de a o cunoaste pe Ludmila Ulițkaia, un mare scriitor rus contemporan, care dezvolta in actiune teatrala o tematica actuala – conflictul dintre etnii si cel intre generatii.

Pentru unii spectatori Ludmila Ulițkaia este cunoscuta ca prozator de talie internationala, rasplatita cu numeroase distinctii pentru romanele sale traduse si editate la noi.

Romanele sunt impresionante, captivante prin povestile consistente despre viata, cu bunele si relele sale. Analistii o considera pe Ludmila Ulițkaia ,,un Tolstoi modern”. Nascuta in 1943 intr-un sat din Urali, a trait si a cunoscut in amanunt viata din Rusia cu aspecte comune si in multe tari ale lumii. Este astazi unul din principalii disidenti intelectuali din Rusia care condamna regimul autoritar dictat de interesul celui care conduce statul. La sfarșitul anilor `70, Ludmila Ulițkaia s-a angajat, pentru un timp, consilier literar la Teatrul Evreiesc de Stat din Moscova, a scris scenarii si s-a apropiat atunci de teatru, ca apoi sa se lanseze ca romancier.

“Nepotul meu, Veniamin” este una din foarte putinele piese de teatru datorate Ludmilei Ulițkaia. Autoarea propune scenei povestea tragi-comica a unei femei evreice, dornica de o familie si de urmasii ei, ca orice om.

Actiunea este plina de intamplari neașteptate, degaja sensibilitate, dar si mult umor ; ofera imagini din viata unor oameni obisnuiti din care nu lipsesc suferita si bucuriile.

Umorul puncteaza mereu actiunile personajului central, Esfir Livovna (Maia Morgenstern), careia ii revin monologuri esetiale pentru substratul actiunii, mai ales in prima parte a piesei. Alaturi de Esfir este Elizaveta Iacovlevna (Emilia Popescu), opusul ei prin echilibrul judecarii situatiilor. Completeaza seria intamplarilor neasteptate, Sonecika (Andreea Alexandrescu), Vitea (Razvan Krem Alexe, iar in alte reprezentații Andrei Miercure).

Alegerea repertorială a acestei piese este meritorie prin conținutul tematic bogat in trimiteri la actualitate. “Nepotul meu, Veniamin” rămâne un spectacol atractiv prin intentiile textului unei scriitoare de valoare universala și prin prezenta in distributie a doua personalitati teatrale.

Este interzis consumul de alimente și băuturi în sala de spectacol, cu excepția lichidelor ambalate individual (apa/suc).

DIN RESPECT PENTRU ARTIȘTI ȘI SPECTATORI !

DUPĂ ÎNCEPEREA SPECTACOLULUI LOCURILE ÎȘI PIERD VALABILITATEA.

DIN RESPECT PENTRU NOI!

VĂ RUGĂM CA LA INTRAREA ÎN SALĂ SĂ RENUNȚAȚI LA GUMA DE MESTECAT, PENTRU A NU MAI FI “NEVOIȚI”SĂ O LIPIȚI DE FOTOLII (HUSE), IAR LA TERMINAREA SPECTACOLULUI SĂ VĂ LĂSAȚI AMBALAJELE ÎN COȘURILE DE GUNOI EXISTENTE ÎN FOAYER.

VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!

Preț bilet: 139; 129; 119; 109; 99 lei

Ora de începere: 19:00

Biletele se găsesc pe site-ul iabilet.ro

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută