Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

“Muzică în Catedrala Luterană”, la Biserica Evanghelică CA Sibiu

Vara a venit cu tradiționalele concerte din Biserica Evanghelică CA Sibiu din Piața Huet. Începând cu luna iunie și până în 17 decembrie vor avea loc 75 de concerte, în fiecare zi de marți, de la ora 19, vineri, de la ora 12, și sâmbătă, de la ora 19. Evenimentele se vor desfășura în cadrul proiectului “Muzică în Caterala Luterană”.

“Datorită faptului că proiectul de “Punere în valoare a clădirii de partimoniu – Biserica Evanghelică CA Sibiu – prin lucrări de conservare, restaurare a clădirii şi modernizarea infrastructurii conexe – Piaţa Huet, Sibiu, judeţul Sibiu” s-a finalizat cu succes, anul acesta ne putem bucura împreună de întreaga Biserică, care cuprinde atât nava centrală, dar și sacristia, ferula, balconul orgii, pentru a organiza tradiționalele concerte la orgă”, anunță organizatorii.
Potrivit acestora, în Biserică sunt funcționale patru orgi mici poziționate în locații diferite și orga mare, care va acompania o parte dintre concertele acestui proiect, deoarece aceasta se va bucura în anul 2022 de o restaurarea completă. Acest lucru permite o varietate mare de sunete, acustică și diferite spații de organizare.

Seria de concerte a debutat vineri, 3 iunie, cu un concert organizat în paralel cu Târgul de produse ecologice, “Vinerea Verde”, din Piața Huet, pentru a le oferi vizitatorilor, turiștilor și localnicilor o varietate cât mai mare de evenimente culturale, o privire de ansamblu asupra culturii gastronomice locale, concerte de orgă și o posibila vizitare a Bisericii.

Cel de-al doilea concert din cadrul proiectului a avut loc sâmbătă, 4 iunie, unde invitații speciali ai serii au fost membrii Corului MonteverdiChor din München, sub îndrumarea dirijorului Konrad von Abel. Repertoriul acappella al corului a inclus o plajă largă de lucrări sacre și laice, chiar și de acum șase secole. Toate lucrările au fost cântate în limba originală. “Pe lângă redarea captivantă și cu intonație sigură, MonteverdiChor München se caracterizează printr-un sunet transparent care scoate în evidență structura filigranată a lucrării, ceea ce nu devine niciodată un scop în sine, ci este întotdeauna în slujba formei muzicale”, au explicat reprezentanții Bisericii Evanghelice CA Sibiu.

Biletul este de 20 lei pentru adulţi pentru concertele care vor avea loc în zilele de marți și sâmbătă, copiii sub 12 ani având gratuitate, iar intrarea este gratuită pentru concertele din zilele de vineri.
Biletele pot fi achiziţionate din chişocul aflat în Ferula Bisericii.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută