Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Münchausen @ Teatrul Matei Vișniec

Münchausen

Münchausen @ Teatrul Matei Vișniec

„𝐌𝐔̈𝐍𝐂𝐇𝐀𝐔𝐒𝐄𝐍”, este o monodramă cu Cătălin Ștefan Mîndru, semnată de dramaturga Alexa Băcanu și montată pe scena teatrului sucevean de Ovidiu Caița, regizor și director artistic al Teatrului de Nord Satu Mare.

„MÜNCHAUSEN” e povestea din spatele poveștilor, o reimaginare psihologizată și ironică a aventurilor celebrului baron. Monologul surprinde încercarea lui Münchausen de dezvrăjire – de recunoaștere a minciunilor și împăcare cu lumea, de confruntare a societății care l-a batjocorit și de reintegrare în ea, prin confesiune sinceră. Confesiunea e, în același timp, o ocazie de reevaluare a relației sale cu realitatea, dar și de regăsire a echilibrului tulburat de incongruența dintre imaginea proprie despre sine și felul în care e perceput de ceilalți.

𝐎𝐯𝐢𝐝𝐢𝐮 𝐂𝐚𝐢𝐭̧𝐚, regizorul spectacolului MÜNCHAUSEN, s-a născut la Satu Mare în anul 1976. Literatura, artele vizuale, artele spectacolului şi filosofia i-au conturat o traiectorie incitantă. Jurnalismul a reprezentat pentru el o pistă de pornire. A fost redactor şi director la Radio Transilvania Satu Mare. A studiat regia de teatru la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, avându-l ca profesor pe regizorul Tudor Chirilă. În prezent este profesor asociat la catedra de regie a Universităţii de Arte din Târgu-Mureş şi doctorand în domeniul Teatru şi Artele Spectacolului în cadrul aceleaşi universităţi.

MÜNCHAUSEN, de Alexa Băcanu

Regie: Ovidiu Caița

Scenografie și grafică live: Sebastian Rațiu

Video design: Mihai Nistor

Sound design: Nelu Zlei

Cu: 𝐂𝐚̆𝐭𝐚̆𝐥𝐢𝐧 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐌𝐢̂𝐧𝐝𝐫𝐮

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută