Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Moldova Film Festival – Books on Film: „Hamlet Syndrome”

Moldova Film Festival

Cea de-a treia ediție a Moldova Film Festival, parte a secțiunii Content Creation a Romanian Creative Week (RCW), aduce la Iași opt filme artistice și documentare premiate internațional, precum și invitați de excepție. Festivalul are loc în perioada 19 – 27 mai, în Sala Voievozilor a Palatului Culturii și va marca o serie de premiere.

Accesul la filmele din cadrul Moldova Film Festival se face pe bază de bilete, care pot fi achiziționate, contra sumei de 10 lei/biletul, de aici sau sub formă de abonament de aici.

 

Program Miercuri 24 Mai

  • Books on Film: Hamlet Syndrome
Cu câteva luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina în 2022, cinci tineri și tinere participă la o punere în scenă unică, ce își propune să traseze paralele între experiențele lor de război și „Hamlet”, piesa lui Shakespeare. Pentru fiecare dintre ei, scena reprezintă o platformă pentru exprimarea suferinței și a traumei prin celebra întrebare „A fi sau a nu fi?,” o dilemă care se aplică și vieților lor.
Protagoniștii se luptă cu dezamăgirea, neputința și furia, încercând să-și reașeze viețile în timp ce își procesează trecutul dureros: Slavik, care a trecut prin iadul războiului și al captivității ca soldat, Katya, care tânjește după iertarea mamei sale pentru faptul că s-a alăturat armatei, Rodion, care a evadat din Donbas și se confruntă acum cu homofobia crescândă, Roman, care încă se luptă cu amintirile traumatizante din timpul războiului, când a lucrat ca paramedic pe front, și Oxana, care se zbate pe frontul artistic ca actriță.
Proiecția va fi urmată de o discuție moderată de psihoterapeutele Teodora Popescu și Raluca Bejenariu.
Țară/ Countries: Polonia, Germania/ Poland, Germany
An/ Year: 2022
Gen/ Genre: documentar/ documentary
Regizor/ Director: Elwira Niewiera, Piotr Rosolowski
Durată/ Duration: 85 minute/ minutes
Locație/ Location: 24 mai, Sala Voievozilor, Palatul Culturii

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută