Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

mini-Cafeneaua critică on-line

Joi, 7 iulie 2022, ora 19.00: Narcisa Știucă pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de Facebook a MNLR.

Invitata episodului #145 al mini-Cafenelei critice on-line, de luni, 4 iulie 2022, este Simona Vilău, pictoriță și graficiană, curatoare, muzeografă la Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC din București.Invitata episodului #146 al mini-Cafenelei critice on-line, de joi, 7 iulie 2022, este Narcisa Știucă, cercetătoare și eseistă specializată în etnologie și antropologie culturală, profesoară la Facultatea de Litere a Universității din București.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Desfășurată din primăvara lui 2018 la Muzeul Național al Literaturii Române – MNLR, Cafeneaua critică, longevivul proiect de dezbateri culturale inițiat în 1994 de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, și-a suspendat edițiile săptămânale în martie 2020 din cauza pandemiei generate de coronavirusul SARS-COV-2. Încă în plină criză sanitară mondială, deci în imposibilitate de a-și relua întâlnirile cu invitați speciali și cu public, Cafeneaua critică a revenit totuși la 1 februarie 2021 sub forma unor mini-Cafenele critice on-line pe site-ul MNLR, pe platforma  și pe pagina de Facebook a Muzeului. În locul obișnuitelor dezbateri ample pe subiecte de actualitate culturală, mini-Cafenelele critice oferă dialoguri cu personalități literare, artistice, intelectuale despre chiar viața din timpul pandemiei.

Primele episoade ale mini-Cafenelei critice on-line pot fi accesate aici.

Sursa: MNLR

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută