Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Mineralia @ Muzeul de Etnografie și Artă Populară

min

Mineralia @ Muzeul de Etnografie și Artă Populară

CRISTALE DE VARĂ

Vă invităm la ediția estivalǎ a expoziției MINERALIA, dedicată exclusiv lumii minerale, care va avea loc la Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș din Piața Trandafirilor 11.

Cristale naturale de cuarţ, calcit, pirită; eşantioane de colecţie din hematit, aventurin, malachit, azurit; minerale şlefuite, roci, obiecte sculptate, agate, geode de ametist şi citrin.

Podoabe şi bijuterii realizate din pietre – pietre fine, pietre semipreţioase brute sau şlefuite – alǎturi de chihlimbar auriu din Marea Balticǎ sau chihlimbar roşu de Colţi, România.

Pentru aceastǎ ediţie vedetele vor fi “SUVENIRURILE MARINE”: perle – prezentate în coliere, sidef – în mod special cel multicolor al scoicii Paua din Noua Zeelandǎ, scoici de dimensiuni mari, bijuterii din coral roşu.

Obiecte decorative din aragonit de Maroc, colonii de coral fosil, amoniţi, trilobiţi (fosile cu vârsta de sute de milioane de ani), crini de mare sau lemn pietrificat, toate martori ai evoluţiei geologice a Pǎmântului.

Larimarul, piatra albastrǎ descoperitǎ numai în Republica Dominicanǎ a cǎrei denumire provine din “lipirea” prenumelui feminin Larisa şi cuvântului marin; tanzanitul violet din Africa, opalul negru din Australia vor completa gama pieselor inedite din cadrul expoziţiei.

Vă aşteptăm să descoperiţi toate aceste minunăţii ale lumii minerale, între 10.00 și 18.00, în curtea interioarǎ a Palatului Toldalagi, situat în Piaţa Trandafirilor, nr. 11 din Târgu Mureș, Mureș.

Intrarea este liberă.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi EvenimenteFilme și Festivaluri din România ?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută