Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Junior Teatru

Micul prinț @ Teatrul de Artă

Micul prinț
Sâmbătă 29/06/2024
12:00

Micul prinț @ Teatrul de Artă

  • Spectacolul se adresează copiilor cu vârste de la 6 ani în sus și familiilor lor.

 

Toți adulții au fost cândva copii, doar că puțini dintre ei își amintesc.” Regăsim acest gând în prologul cărții „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupéry, privită adesea drept o carte pentru copii, dar presărată cu situații alegorice și sensuri filosofice.

Spectacolul „Micul prinț” este povestea unui copil care vrea să înțeleagă lumea. El călătorește cu ajutorul imaginației și al tehnologiei pe diferite planete, deținute de câte un personaj inedit. Fiecare dintre aceste personaje îi dă o lecție, uneori sub forma unei metafore. Suntem martorii unui proces de maturizare, unui simulator de experiențe.

Micul Prinț este interpretat chiar de un actor-copil, care a realizat desenele ce au fost, mai apoi, animate video. Actorul-copil, Codrin Cheloiu, joacă alături de tatăl său, Liviu Cheloiu. În producția noastră, personajul jucat de Liviu Cheloiu este chiar Tatăl, un tată care acceptă să joace jocul propus de copil și să întruchipeze și restul de personaje, incercand sa-i patrunda “Universul”, atât de neinteles uneori. Tatăl își însoțește fiul atât în viață, pe scenă, cât și în economia poveștii.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Teatrul de Artă București

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută