Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Metamorfozele Fluturilor @ Palatul Culturii Ploiești

flu1

Metamorfozele Fluturilor @ Palatul Culturii Ploiești

𝑵𝒂𝒕𝒖𝒓𝒂̆, 𝒂𝒓𝒕𝒂̆ 𝒔̦𝒊 𝒍𝒊𝒃𝒆𝒓𝒕𝒂𝒕𝒆 este noul proiect derulat de Ana Maria Zota, profesor de pictură desen în cadrul Școlii Populare de Arte Ploiești.

Instalația poate fi admirată la etajul al doilea din Palatul Culturii! 

Atât natura, cât și arta pot fi considerate expresii ale libertății umane.

Proiectul are ca scop crearea unui habitat artistic menit să decoreze holurile Centrului Județean de Cultură Prahova cu elemente decorative inspirate din natură și transpuse în lucrări de artă.

flu2

Prima temă METAMORFOZELE FLUTURILOR este prezentată ca o instalație compusă din trei elemente:

1) CUBUL, centrul creației artistice unde putem găsi elemente artistice organice, reprezentate de crisalide, fluturi și floare, în contrast cu formele geometrice reprezentate de cub și conuri, un contrast între natural și artificial, lucru reflectat cel mai bine în lumea în care trăim unde omul și construcția creată de el, se integrează în natură.

2) COCONUL, casă artistică găzduitoare pentru vietățile cele mai misterioase, FLUTURII. Coconul se prezintă ca sferă, simbol al perfecțiunii creației, al echilibrului, ca simbol al universului.

3) FRUNZA, element plastic organic desprinsă din copacul vieții susține întreaga creație. Este elementul unde creația artistică ia naștere, unde crisalidele prind viață și se transformă miraculos în fluturi.

flu3

Materiale folosite: sârmă, fire textile, pânză pictură, ceramică, instalații luminoase, acrilice, tempera.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută