Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură

Medalion artistic @ Centrul Cultural Pitești

Medalion artistic

Medalion artistic @ Centrul Cultural Pitești

 

Cu Mariana Claudia Filipescu, avându-l invitat pe Nicolae-Alexandru Mihăilă, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Domnul Nicolae-Alexandru Mihăilă este absolvent al Facultăţii de Mecanică din Brașov, specialitatea Electromecanică. A ocupat diverse funcţii în cadrul Uzinei ARO Câmpulung până în 2003, an în care fabrica a fost privatizată.

Ulterior, activitatea sa profesională s-a desfăşurat în colaborare cu firme private, unde s-a specializat în proiectare mecanică şi electrotehnică, tehnologiile neconvenţionale de prelucrare industrială a metalelor, automatizarea proceselor industriale de fabricaţie auto cu ajutorul manipulatoarelor şi a roboţilor industriali.

În urma experienţei acumulate, a devenit expert Autodesk/Dassault şi manager de proiect.

Fiind pasionat de artele  plastice, din dorinţa de a-şi cizela caracterul şi a-şi îmbogăţi cunoştințele artistice, în anul 1984 a absolvit cursurile de pictură-desen-modelaj ale Şcolii Populare de Arte Piteşti, fiind admis ca membru în Cenaclul de Arte Plastice <I. D. Negulici> Câmpulung,   grafica ocupând primul loc în preocupările sale artistice.

A participat la numeroase expoziţii de grup şi individuale, expunându-şi creaţiile artistice în cel puţin două cataloage editate de către Cenaclul  de Arte Plastice <I. D. Negulici> Câmpulung.

O altă latură a preocupărilor sale încă din copilărie este aceea de colecţionar de filumenie, constând în arta de a colecţiona etichete şi cutii de chibrituri.

A reuşit să acumuleze o colecţie de peste cinci mii de piese, fiind unul dintre primii zece colecţionari din ţară şi membru fondator al asociaţiei naţionale de profil. Domnul Nicolae-Alexandru Mihăilă are o personalitate culturală complexă”, precizează Mariana Claudia Filipescu.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută