Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Maxim Belciug & Gabriel Bălașa – La bellezza della malinconia sotto il sole

Maxim Belciug

Ce iese când amesteci ritmuri cu culori si bucurie cu melancolie? Ce iese când Maxim Belciug vine cu chitara, iar Gabriel Bălașa își aduce percuțiile și handpan-ul, și amândoi dau frâu liber instrumentelor și cântă cu chef și cu sete, cu foc, cu sentiment, cu pară? Vă spunem noi ce iese: un concert de poveste. O călătorie purpurie printre muzici-nebunie, de gustat într-o seară târzie, să-ți vină să dansezi, să râzi și să visezi.

 

Maxim Belciug, un artist clasic în formarea și preferințele sale, este un nume binecunoscut. Este maestrul chitarei și al Încântărilor, cel care se încăpăţânează să creadă că frumuseţea va mântui totuși lumea. Gabriel Bălaşa este un alt nume, frecvent întâlnit pe scena muzicală under şi overground. Un percuţionist inspirat şi isteţ, apreciat pentru prezenţa sa creativă.

Împreună, cei doi formează un duo insolit, ca și muzica lor. Un melanj, exuberant și zajjy, de clasic cu improvizație, exotisme pline de culoare, valsuri, tangouri, tarantelle, baroc și ritmuri latino-americane. Sunete care încălzesc inima și armonii ce-și iau zborul de pe partitură, împinse de bucuria de a cânta, și ne aduc un răgaz de (re)copilărie, în pofida faptului că trăim într-o lume ce nu-i făcută pentru copii. Scria Albert Camus undeva: există viață și există moarte, iar între acestea există frumusețe și melancolie. La bellezza della malinconia sotto il sole.

 

  • Suport artiști: 40 ron/persoană.
    Rezervări: 0735.830.630

Sursa: Facebook Hidden

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută