Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte Party

Matei Ioachimescu & PERCUSSIONescu | Săptămâna de inițiere la UVT @ Universitatea de Vest Timișoara

Matei Ioachimescu & PERCUSSIONescu | Săptămâna de inițiere la UVT @ Universitatea de Vest Timișoara

Matei Ioachimescu & PERCUSSIONescu | Săptămâna de inițiere la UVT @ Universitatea de Vest Timișoara

Joi, 28 septembrie 2023, începând cu ora 20:00, programul Săptămânii de inițiere „Bun venit la UVT!” aduce studenților și tuturor iubitorilor de muzică o întâlnire cu două proiecte ale flautistului Matei Ioachimescu, cadru didactic al Facultății de Muzică și Teatru din cadrul UVT: The Romanian Flute Ensemble – alături de tineri studenți ai FMT-UVT și Legends – alături de duoul PERCUSSIONescu (Irina Rădulescu – vibrafon și Andrei Duță – marimbă), pe scena din curtea din spatele sediului central al Universității de Vest din Timișoara (bd. Vasile Pârvan nr. 4).

„Legends” aduce publicului din România o nouă perspectivă asupra clasicilor muzicii rock, în viziunea unor interpreți și compozitori de muzică clasică, la trei instrumente cu o sonoritate specială. Led Zeppelin, Metallica, Iron Maiden, Aerosmith, Nirvana, Depeche Mode, Deep Purple, Guns N’ Roses sunt doar câteva dintre marile „legende” prezentate într-un program electrizant de cea mai înaltă ținută. Cu un concept în care Classic Rock Meets Contemporary Classics, „Legends” este inovator, atractiv și emoționant deopotrivă, fiind dezvoltat împreună cu compozitori contemporani români și străini, pentru o formulă camerală unică în România: flaut, marimbă și vibrafon.

Protagoniștii concertului sunt deja cunoscuți publicului din România, în urma unor serii de concerte extrem de iubite și de cerute, precum „La Vida Loca”, „Origins”, „Romanian Rhapsody”, „Bits of Romanian Beats” sau „Vibraimba”. Este vorba despre flautistul Matei Ioachimescu, artist (re)cunoscut al scenelor internaționale, care, prin interpretarea sa spontană și creativă și prin felul în care transmite emoția și interacționează cu publicul, este considerat un adevărat „rockstar” al muzicii clasice.

Odată cu acest proiect, Matei Ioachimescu (artist stabilit la Viena) revine pe scenele din România în compania duo-ului PERCUSSIONescu: Irina Rădulescu – marimbă și Andrei Duță – vibrafon, un grup cameral original, de excepție, care deja se impune pe scenele internaționale. Împreună, îmbinând creativitatea cu tehnica remarcabilă, cei trei artiști explorează noi teritorii muzicale, oferind publicului o experiență sonoră complet nouă.

Alături de Matei Ioachimescu se va afla și The Romanian Flute Ensemble, format din studenți remarcabili ai Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, un ansamblu tânăr care se face deja remarcat la festivaluri internaționale.

The Romanian Flute Ensemble își propune să combine genuri muzicale diferite, de la muzica barocului la muzică de film și muzică cultă contemporană, într-o formulă instrumentală inedită: o mini orchestră formată din toată familia de flaute moderne – de la flautul bas la piculină. Cu această ocazie, pe scenă vor fi Alexandra Mahu, Romina Onișor, Bella Moisa, Tabea Bebeșelea, Katica Lázár, Eduard Miclea.

Evenimentul este deschis pentru publicul larg.

Întregul program al Săptămânii de inițiere la UVT poate fi accesat aici: www.uvt.ro.

Sursa: Educațional-Universitatea de Vest din Timișoara – Facebook

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută