Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Marcian Petrescu – Concert Special de Lansare a Noului Album De Studio “Mai mult decât Blues” @ The Pub – Universității

Marcian Petrescu

Marcian Petrescu – Concert Special de Lansare a Noului Album De Studio “Mai mult decât Blues” @ The Pub – Universității

 

Marcian Petrescu, cotat drept cel mai bun cântăreț la muzicuță din blues-ul românesc, își lansează noul album de studio intitulat “Mai mult decât Blues“, în cadrul unui concert special – sâmbătă 28 ianuarie la The Pub Universității.

 

Despre noul său album, a declarat următoarele:

Iată că a venit momentul să vă bucurați din nou de munca pe care am depus-o în studio, în aceste nouă piese, care doresc să ilustreze o altă fațetă a modului în care înțeleg eu să transpun muzicuța în blues și nu numai. De aceea albumul de față se numește “Mai mult decât Blues” și vă oferă, zic eu, o imagine inedită asupra posibilităților acestui instrument.

Sunt fericit că am reușit să am și pe acest album câțiva invitați de calibru, cărora le mulțumesc din suflet pentru contribuția și talentul lor!

I-am numit aici pe prietenul și mentorul meu din SUA, inegalabilul muzicuțist Charlie Musselwhite (laureat cu Grammy!), care a răspuns cu mare promptitudine și încântare invitației mele, la 10 ani de la prima noastră colaborare pe albumul “desCÂNTECE DE BLUES”. Deși este o legendă în muzica folk, am reușit cu succes să-l scot din zona de confort pe Mircea “Ciocu” Vintilă, acesta acceptând cu bucurie invitația mea de a-și revizita în cheie blues-istică două dintre piesele lui clasice.

În egala măsură vreau să-i mulțumesc lui Jimi El Laco, care a adus grație virtuozității sale un autentic parfum de country, lui Rareș Totu, care a fost alături de mine timp de 6 ani în Trenul De Noapte și care a injectat în maniera-i cunoscută o doză serioasă de blues-rock, lui Marian “Mac” Aciobăniței și bunului meu coleg și prieten Mihai Tacoi care au venit cu abordări chitaristice în cheie modernă, lui Sebastian Soltan, alături de care am cântat în prima mea trupă formată la Onești(Blues Syndicate), lui Sian Brie, care a venit cu o abordare chitaristică extrem de personală, lui Vlad Briciu, o adevărată revelație în materie de virtuozitate claviaturistică, lui Marian Dima, pentru răbdarea cu care m-a “suportat” în studio și lui David A. Marin pentru contribuția pe care și-a adus-o la piesa “DREAM OF AN IMAGINARY WESTERN”.

Mulțumiri ultra speciale lui Mișu Constantinescu, care a fost alături de mine pe toată durata preproducției, înregistrărilor, mixajelor și postproducției acestui album.

 

Cu ocazia acestui concert, Marcian va avea alături de el pe scenă o serie de invitați de excepție și i-am numit aici pe chitariștii Rareș Totu, Jimi Laco, Sian Brie și pe claviaturistul Vlad Briciu.

În componența formației lui Marcian se găsesc trei muzicieni de mare talent: Mihai Tacoi (chitară), Mike Dragomir (bas) și Sabin Dobranici (baterie).

 

În cadrul concertului vor fi prezentate atât piese de pe noul album de studio cât și o selecție de piese de pe anterioarele albume, precum și o serie de cover-uri după piese celebre din blues-ul american și britanic.

NU RATAȚI așadar un concert de blues de cea mai înalta ținută !

Albumul va fi disponibil la vânzare, iar artiștii vă așteaptă cu drag la o sesiune de autografe și fotografii.

 

Rezervari: 0728843782

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România

Marcian Petrescu - Concert Special de Lansare a Noului Album De Studio "Mai mult decât Blues" @ The Pub - Universității

Sursa: Facebook The Pub – Universității

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email