Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Lysistrata, dragostea mea

Lysistrata, dragostea mea

Despre comedia „Lysitrata, dragostea mea”, regizorul Zalán Zakariás afirmă că aduce în prim-plan „eterna relație dintre bărbați și femei, aflată mereu la granița dintre a declara război și a face pace.

Conceput pe mai multe straturi, textul, o reflecție ce are ca punct de pornire piesa cu același titlu, scrisă de Aristofan cu mai bine de două mii de ani în urmă, conține dileme ale vieții noastre contemporane.

Lysistrata iubește viața și pacea, bărbații iubesc războiul, armele și puterea. Această contradicție determină femeile să declare greva sexului, constrângându-și astfel soții să renunțe la orice formă de război. Începe o nouă eră, o eră a păcii mondiale și a păcii între cele două sexe. Este cu adevărat posibil așa ceva? Ce s-ar întâmpla dacă masculinitatea ar căpăta valențe complet diferite de cele pe care le cunoaștem? Dar dacă feminitatea ar suporta și ea transformări?

Regie: Zalán Zakariás Scenografie: Andra Bădulescu Vișniec Muzică: Hunor-Lehel Boca Coregrafie: Alice Veliche Pregătire muzicală: Diana Roman Video: Andrei Cozlac Filmări: Andrei Botnaru

Durată: 1h și 50 min.
Bilete online: https://teatrulnationaliasi.ro/spectacole/lysistrata-dragostea-mea/

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută