Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Magia Filmelor la Cinema Astra: Lust for Life – Van Gogh 

lust for life

Magia Filmelor la Cinema Astra: Lust for Life (1956) / Van Gogh 

Floarea Soarelui are niste culori unice. Semințe galbene de nedescris. “Picturile îmi vin ca prin vis”, spunea Vincent Van Gogh. Un vis care de multe ori se transforma în coșmar îngrozitor.

Câștigător al Globului de Aur și al premiului pentru “Cel mai bun actor” din partea Criticilor din New York, Kirk Douglas reușește performanța de a interpreta un rol memorabil, metamorfozându-se în portretul unui artist chinuit între inspirația geniului său și disperarea întunecată din mintea sa întortocheată.

Obsedat, Van Gogh picta chiar felul in care respira oamenii, indepartandu-se de familie si prieteni, inclusiv de pictorul Paul Gauguin (Anthony Quinn, castigator in 1956 al premiului Oscar pentru “Cel mai bun actor intr-un rol secundar”).

Regizat de Vincente Minnelli si inspirat de culorile obsedante ale picturii lui Van Gogh, incepand de la mare si continuand cu cerul si campiile, filmul Van Gogh te captiveaza prin fascinatia artistica. Dar in aceeasi masura, si prin agonia unui om.

„Evident, filmul in ansamblul sau vrea sa fie in primul rand un spectacol, ceea ce si reuseste, prin vioiciune si prin bogatie.

Pe planul narativ, acest spectacol incearca sa ascunda cu abilitate pericolul de fragmentare ce il pandeste continuu, incearca sa limiteze obligatoriile plecaciuni in fata conventiei, si sa parvina la climatul artistic al epocii prin cate un recurs sugestiv care sa ne explice din ce fel de humus s-a format Van Gogh, incearca sa urmareasca pe cat posibil insesizabilele rasuciri ale unei psihologii exceptionale si bolnave.

In acest sens, efortul de intrare in pielea personajului, depus de protagonistul Kirk Douglas, este meritoriu, chiar daca generoasa lui interpretare ramane uneori la suprafata si se salveaza prin tehnica actoriceasca. Alaturi de el, Anthony Quinn se remarca prin crearea unui Gauguin fantastic si plin de umor.” – Giulio Cesare Castello – 1957 (Bianco e Nero).

lust for life

Lust for Life (1956) / Van Gogh 

  • Miercuri, 21 decembrie 2022
  • ora 19.00
  • Regia: Vincente Minnelli, George Cukor
  • Cu: Kirk Douglas, Anthony Quinn
  • Gen film: Dramă
  • Durata: 122 minute

Trailer: 

Ștafeta Bucuriei. Dă distracția mai departe

Vino în perioada 30 noiembrie – 30 decembrie la cinema Astra cu o jucărie nouă și oferă o mică bucurie pentru unul dintre copiii ajutați de Fundatia Bucuria Darului.

Acceptăm și jucării folosite dar vă rugăm să fie îngrijite, curate și funcționale! Dacă ambalați jucăriile vă rugăm să atașați un bilet cu următorarele informații: vârstă copil, fetiță sau băiat. #Mulțumim

Accesul la filme este gratuit și nu este condiționat de donarea unor jucării!

Partener: Primăria Municipiului Brașov.

lust for life

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută