Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Lumea fascinantă a roboţilor – Humans Meet Robots! | Fundația Calea Victoriei @ Casa General Henri Cihoski

Lumea fascinantă a roboţilor – Humans Meet Robots!

Lumea fascinantă a roboţilor – Humans Meet Robots! | Fundația Calea Victoriei @ Casa General Henri Cihoski

 

Sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 16:00, vă invităm la primul eveniment interactiv despre şi cu roboţi – alături de Delia Panait, autoarea evenimentului, va fi prezent şi robotul social umanoid, NAO.

Ştim cu toţii că roboţii devin din ce în ce mai obişnuiţi, atât la locul de muncă, cât şi în casele noastre. Dar ce ştim cu adevărat despre ei? Câte tipuri de roboţi ştiţi în prezent? Care e diferenţa între automatizare şi robotizare? Cum vor fi roboţii în viitor (nu foarte îndepărtat)?

 

Vom discuta despre impactul roboţilor asupra vieţilor noastre, vom arunca o privire asupra avantajelor şi dezavantajelor lucrului cu roboţi şi a implicaţiilor etice ale utilizării acestora. Vom explora, de asemenea, riscurile potenţiale asociate cu roboţii în jurul nostru. De exemplu, roboţii pot fi programaţi să ia decizii pe care oamenii le-ar putea considera neetice sau inacceptabile. După cum ştim cu toţii, roboţii pot face însă lucruri pe care oamenii nu le pot face, cum ar fi să zboare sau să ridice obiecte grele. Dar adevărul este că roboţii nu sunt singurii cu abilităţi extraordinare – şi oamenii sunt destul de cool(!)

În cele din urmă, vom aborda şi aspectele psihologice ale oamenilor care interacţionează cu roboţii. Vom discuta despre modul în care roboţii pot fi folosiţi pentru a ne ajuta să comunicăm mai bine şi cum ne pot modifica percepţia asupra realităţii.

 

Pe parcurs întâlnirii, vom avea o mulţime de oportunităţi de a injecta puţin umor şi de a ne distra. La urma urmei, roboţii pot fi uneori destul de amuzanţi – doar întrebaţi orice robot pe care îl cunoaşteţi! Cum? Nu cunoaşteţi niciun robot?

Atunci cu atât mai recomandabil este să participaţi la acest atelier – căci vom avea un invitat special – pe NAO – robotul social umanoid.

 

Ştim că sună ca un titlu de film SF, dar promitem că va fi o aventură mult mai calmă decât scena clasică a terminatorului. Vom explora potenţialul colaborării umane cu roboţii şi modul în care aceasta poate modela viitorul lumii noastre. Aşa că, alăturaţi-vă nouă şi vedeţi dacă puteţi contribui la crearea unui viitor în care atât oamenii, cât şi roboţii trăiesc în armonie!

 

Cost: 90 de lei

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi EvenimenteFilme și Festivaluri din România ?

Sursa: Fundația Calea Victoriei

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută