Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

London Soul Singer Philip Kane

Artist/location support: 25 ron

Philip Kane este un muzician londonez art-rock și soul, și este unul dintre cei mai rafinați textieri britanici. Toate cele 4 albume lansate alături de trupa lui „The Expendables” au primit recenzii de cel puțin patru stele de la cele mai renumite reviste de specialitate din domeniul muzicii. „Uncut” descrie primul lui album „Songs for Swinging Lovers” ca „Al Green cântând Leonard Cohen (Al Green sings Leonard Cohen)” făcând referire și la „paleta (lui) narativã și ambițioasă (novelistic range and ambition)”. „Rolling Stones” a numit albumul „o colecție inedită de neo soul (stunning collection of neo soul)”, iar „Hip Hop Connection” a scris „La naiba cu toți textierii care nu știu sa spună o poveste. Philip Kane în mod evident știe. (Fuck any lyricist who can’t tell a story. Philip Kane clearly can.)”. Următorul album a lui Kane „Time: Gentlemen”, a primit 4 stele în „Uncut” și a fost descris ca fiind „un classic (a classic)” în ziarul național Norvegian „Dagbladet”.

În 2016, după o pauzã îndelungatã, Philip s-a întors cu „Flowers and Ledges”. Avându-l pe Mark Eitzel la backing vocals, a fost selectat albumul art-rock a lunii în „Prog Magazine”. „Mojo”, după o recenzie de 4 stele, s-a referit la opera lui Kane ca a fi „lirism sumbru (bleakly literate lyricism)”.

Philip Kane alături de chitaristul lui, Peter Wilkinson, va susține un concert, la Galeria Ora 0 în Brașov, cu melodii de pe ultimul lui album „Book of Broken Things (Cartea Lucrurilor Frante)”. Albumul l-a avut ca chitarist pe directorul muzical al lui Morrissey, Boz Boorer; Ed Harcourt la clape; Sharlene Hector din Basement Jaxx, cât și Liam McKahey din Cousteau, la backing vocals. Acesta a fost din nou selectat albumul lunii de „Prog Magazine”, plasându-l pe locul doi în topul albumelor anului de către aceeași revistã. „Mojo” a oferit o recenzie de 4 stele și a plasat albumul “undeva între Cohen, Cousteau și Scott Walker timpuriu”.

În cadrul acestui concert, Kane o să împartă scena cu muzicianul și chitaristul local Watzzy, care va cânta un set de compoziții proprii intitulat #singurcuc.

Concertul va fi un eveniment pentru toți cei care apreciază compoziții de înaltă calitate, rock de cameră (chamber rock) și lirism ce curg precum o poezie. Kane a susținut concerte în Norvegia, Italia, Olanda, Ungaria, cât și în Royal Albert Hall, Londra, iar anul acesta va avea primul turneu în România.

Sursa: Galeria Ora0/facebook

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email