Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură

Live painting & atelier deschis publicului la MAB

Artiștii expoziției „Magda Vacariu. Profesorul și studenții” vă invită să fiți artiști alături de ei!

Începând cu ora 13, ei vă invită la un atelier deschis publicului care se va desfășura în spațiul expoziției temporare. Dintre cei 5 artiști prezenți în cadrul acestui eveniment, Mihaela Bucur, Anca Elena Caraman și Liliana Soos vor picta în muzeu împreună cu publicul, iar Magda Vacariu și Mircea Sevastru pregătesc ceva special: vizitatorii pot primi cărți poștale cu schițe semnate și desenate pe loc de ei!

Despre artiștii prezenți:

Magda VACARIU a studiat pictura la Adelaide Central School of Art în Australia și deține un Master în Arte Plastice la Facultatea de Arte „George Enescu” Iași. Vacariu este membră a Uniunii Artiștilor Plastici. A fost ghidată în studiul artei de către artiști prestigioși, a expus în Sydney, Adelaide, Londra, New York, iar lucrările ei fac parte din numeroase colecții din toată lumea. În anul 2008 s-a întors în România și a strâns o comunitate de artiști în jurul său, datorită cursurilor sale de pictură din Brașov.

Mihaela BUCUR este absolventă a Liceului de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch” din Brașov. Studiile le-a continuat în domeniul psihologiei. Abordarea experiențială a adus-o aproape de terapia prin artă ca metodă de vindecare și evoluție a sinelui. În 2016 s-a înscris la cursurile Magdei Vacariu, parcurgând un proces artistic amplu, cu debut expozițional în anul 2018, („Atelier 35″ la Europe Art Gallery, Brașov). Lucrările sale sunt o pendulare între realitatea palpabilă și cea din alte planuri, ale imaginației și reveriei.

Mircea SEVASTRU a studiat design-ul la instituții prestigioase în Paris, unde a și locuit timp de 20 de ani. Din 2012 s-a întors în orașul lui natal, Râșnov, unde s-a dedicat artei și contemplării naturii. Arta lui, formată preponderent din portrete și plante pictate cu mare sensibilitate, propune o privire diferită asupra lumii în care trăim și este într-o căutare perpetuă de noi forme și culori.

Anca Elena CARAMAN a început să studieze pictura sub îndrumarea Magdei Vacariu încă din 2009. Acum face parte din comunitatea de artiști din jurul cursurilor de artă, comunitate unită de drumul pe care pictura îl facilitează înspre cunoașterea sinelui și către relația fiecăruia cu lumea înconjurătoare. Prin picturile ei, Anca urmărește să deschidă un dialog cu privitorul. Peisajele transmit bucuria de a trăi, iar artista surprinde prin tușele îndrăznețe frumusețea naturii. Prin transparențe și texturi, lucrările ei abstracte sunt purtătoarele unor multitudini de mesaje, astfel încât observatorul este provocat firesc și natural la contemplarea și împărtășirea propriilor emoții.

Liliana SOOS este învățătoare în municipiul Săcele, județul Brașov. Din 2016 frecventează cursurile Școlii de Artă Magda Vacariu, participând la expoziții de grup alături de alți studenți ai școlii. Portretele ei trădează blândețea și iubirea de oameni caracteristice artistei. Prin lucrările ei, artista vrea să atragă atenția asupra faptului că frumusețea vieții și ceea ce e cu adevărat important se află de fapt în lucrurile mici, cum ar fi instantanee din viață; momente în care frumusețea unei culori, a unei lumini sau a unei atitudini, îți prinde privirea și te captivează.

Vă așteptăm cu drag să-i cunoașteți pe artiști!

Sursa: Muzeul de Arta Brașov/ facebook

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută