Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Lansare de carte

Lansarea romanului „Theodoros“ la Sibiu: Mircea Cărtărescu în dialog cu Radu Vancu

𝐌𝐢𝐫𝐜𝐞𝐚 𝐂𝐚̆𝐫𝐭𝐚̆𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮 în dialog cu 𝐑𝐚𝐝𝐮 𝐕𝐚𝐧𝐜𝐮 despre romanul 𝑻𝒉𝒆𝒐𝒅𝒐𝒓𝒐𝒔 la Sibiu, la 𝐌𝐮𝐬𝐢𝐜𝐚 𝐑𝐢𝐜𝐞𝐫𝐜𝐚𝐭𝐚 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 𝐎𝐩. 𝟓

Vă invităm 𝐬𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟐𝟐 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗:𝟑𝟎, în 𝐒𝐚𝐥𝐚 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐚 𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐢𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐧𝐞 𝐀𝐒𝐓𝐑𝐀, la o întâlnire cu 𝐌𝐢𝐫𝐜𝐞𝐚 𝐂𝐚̆𝐫𝐭𝐚̆𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮 și 𝐑𝐚𝐝𝐮 𝐕𝐚𝐧𝐜𝐮 despre fabulosul roman 𝑻𝒉𝒆𝒐𝒅𝒐𝒓𝒐𝒔, bestseller Humanitas. Dialogul va fi urmat de o sesiune de autografe.

„O scriitură unică la nivel mondial.“ — Die Zeit
„N-am scris niciodată literatură ca să public cărți, ci ca să trăiesc în ele. Fiecare carte a fost pentru mine o lume nouă și specială, o experiență nouă ca o nouă îndrăgostire sau ca o nouă călătorie (da, uneori și ca o nouă boală).
Am trăit, scriind «Theodoros», povești de dragoste, povești eroice, povești atroce, povești reale și fantastice, voluptuoase și crude, petrecute în spații geografice și epoci istorice diferite, pe care m-am amuzat să le reconstitui cu acribie, dar și cu un zâmbet ironic. M-am afundat pe cărările ce se bifurcă ale Bibliei, ale cărții sfinte etiopiene «Kebra Nagast» și ale «Alixăndriei» noastre, găsind în toate o expresivitate uimitoare și fără sfârșit. În mijlocul pandemiei, al războaielor, al depresiilor și decepțiilor zilei de azi, am avut nevoie să trăiesc o vreme în tăcerea de capelă zugrăvită cu sineală și chinovar a unei lumi care se-ntoarce mereu, ca floarea-soarelui, către singurul lucru pe care-l prețuiesc cu adevărat, frumusețea.“ — MIRCEA CĂRTĂRESCU

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută