Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Lansare Z9Magazine 2.2022 | Zilele Poeziei la Cărturești

Joi, 16 martie 2023, începând cu ora 18:00, în Librăria Cărturești din Promenada Mall Sibiu va avea loc lansarea revistei 𝘡9𝘔𝘢𝘨𝘢𝘻𝘪𝘯𝘦, numărul 2.2022. Alături vor fi Ștefan Baghiu, Crina Neacșu și Denis Prodea. Discuția va fi moderată de Cătălina Stanislav și de Alex Văsieș.

La curent cu fenomenele importante literare, redacția Z9 a adus pe scena literară românească traduceri ale scriitorilor care au activat în fenomene precum Generația Beat, Alt Lit, Black Arts Movement, Harlem Renaissance, cele menționate fiind doar câteva dintre subiectele revistelor lansate în ultimul deceniu, aducând un aport major în ceea ce privește schimbările paradigmatice din lumea literară internațională.

Despre invitați: Ștefan Baghiu este poet, cercetător și muzician. De-a lungul timpului, a colaborat, în calitate de critic literar, cu reviste precum 𝘊𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘢, 𝘚𝘵𝘦𝘢𝘶𝘢, 𝘍𝘢𝘮𝘪𝘭𝘪𝘢 și 𝘌𝘤𝘩𝘪𝘯𝘰𝘹, unde a publicat săptămânal cronici literare. Debutul poetic a avut loc în anul 2013, cu volumul 𝘚𝘱𝘳𝘦 𝘚𝘶𝘥, 𝘭𝘢 𝘓ă𝘤𝘦𝘯𝘪, pentru care a primit Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” Opera Prima, Premiul „Cel mai bun poet al anului 2013” și Premiul Observator cultural pentru debut. Crina Neacșu este, în prezent, masterandă în cadrul Facultății de Litere a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Începând cu 2022, a contribuit la diverse proiecte Z9, participând și la prima ediție a Z9Camp. Denis Prodea este student în anul III la Facultatea de Litere și Arte din Sibiu. Scrie poezie din 2018, dar mai serios de 2 ani. I-au fost publicate texte în 𝘛𝘪𝘮𝘱𝘶𝘭 și alte reviste online. În 2022 a participat la prima ediție a Z9Camp și la atelierul de poezie din cadrul Festivalului de Film Queer ART200.

Despre moderatori: Cătălina Stanislav este poetă, traducătoare, editoare a 𝘡9𝘔𝘢𝘨𝘢𝘻𝘪𝘯𝘦 și coordonatoare a 𝘡9𝘍𝘦𝘴𝘵𝘪𝘷𝘢𝘭. A debutat în 2021, cu volumul de poezie 𝘕𝘶 𝘮ă î𝘯𝘵𝘳𝘦𝘳𝘶𝘱𝘦. Alex Văsieș este poet, traducător, coordonator al 𝘡9𝘍𝘦𝘴𝘵𝘪𝘷𝘢𝘭 și editor al 𝘡9𝘔𝘢𝘨𝘢𝘻𝘪𝘯𝘦 și al Editurii ULBS. A publicat volumele de poezie 𝘓𝘰𝘷𝘪𝘵𝘶𝘳𝘢 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘱 (2012), 𝘐𝘯𝘴𝘵𝘢𝘭𝘢ț𝘪𝘢 (2016) și 𝘖𝘢𝘯𝘢 𝘝ă𝘴𝘪𝘦ș (2016).

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută