Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Lansare de carte

Lansare de carte: „Via Transilvanica. Drumul care unește”, de Voicu Bojan @ Cărturești Brașov

Lansare de carte: „Via Transilvanica. Drumul care unește”, de Voicu Bojan @ Cărturești Brașov

Lansare de carte: „Via Transilvanica. Drumul care unește”, de Voicu Bojan @ Cărturești Brașov

Vă invităm să ne fiți alături joi, 18 mai, începând cu ora 18:00, în librăria Cărturești Piața Sfatului din Brașov, la lansarea cărții „Via Transilvanica. Drumul care unește”, semnată de Voicu Bojan – „87.402 cuvinte pentru a vă convinge să porniți pe prima și cea mai lungă potecă de anduranță a României”.

Alături de autorul cărții, Voicu Bojan, la lansare vor fi prezenți și Alin Uhlmann Ușeriu, Tibi Ușeriu, precum și Ștefan Lungociu în calitate de moderator.
Lansarea din Brașov încheie micul turneu transilvănean de lansare a cărții, care îi poartă pe cei trei invitați, Tibi, Alin și Voicu, prin Cluj, Sibiu și, în cele din urmă, Brașov. Evenimentele de lansare a cărții vor avea loc în 16 mai, ora 18:00, în librăria Cărturești Platinia din Cluj, în 17 mai, ora 18:00, la Muzeul ASTRA din Sibiu, iar ultima oprire e în Brașov, în Cărturești Piața Sfatului.

„Cartea aceasta este nu doar o arhivă de emoții și mărturii, ci și o încercare personală de cartografiere a unui vis colectiv, lung de 1400 de kilometri.
În ea veți descoperi reportaje de pe drum, interviuri și povești cu artizanii principali ai proiectului, plus un inventar geografico-istorico-gastronomic al celor șapte ținuturi prin care trece calea noastră.”
Vă așteptăm cu bucurie!

Despre invitați:
𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐔𝐡𝐥𝐦𝐚𝐧𝐧 𝐔𝐬̦𝐞𝐫𝐢𝐮
Este președinte al Asociației Tășuleasa Social, dar și inițiator, coordonator și suflet al acestui drum de lungă distanță numit Via Transilvanica. A reușit în ultimii 20 de ani să motiveze mii de voluntari să se implice în diverse cauze sociale. În toamna lui 2022, înainte de lansarea întregului traseu a parcurs întreg drumul pe jos, în 65 de zile. Lupta lui de promovare și întreținere a acestei poteci unice continuă.

𝐓𝐢𝐛𝐢 𝐔𝐬̦𝐞𝐫𝐢𝐮
Este autorul cărții autobiografice 27 de pași, devenită bestseller și vândută în peste o sută de mii de exemplare. A câștigat de trei ori la rând competiția extremă Arctic Ultra 6633 de la Cercul Polar. A muncit cot la cot alături de fratele său mai bine de cinci ani la darea în folosință a Via Transilvanica. Înainte de lansarea traseului a alergat alături de câțiva prieteni tot traseul în doar 22 de zile.

𝐕𝐨𝐢𝐜𝐮 𝐁𝐨𝐣𝐚𝐧
A studiat Litere iar, de-a lungul vieții, a lucrat ca traducător și editor. Este fondator al platformei de jurnalism PressOne, unde scrie și în prezent. A publicat articole și reportaje în mai multe reviste printre cele mai importante fiind Esquire, National Geographic Romania sau Lenswork, US. A documentat și fotografiat Via Transilvanica vreme de șapte ani începând din faza de simplă idee. Așa s-a născut cartea drumului care unește.

Sursa: Cărturești Brașov – Facebook

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută