Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Lansare de carte “Porțile se închid la miezul nopții” de I.S. Cosman

Vă așteptăm joi, 22 septembrie, ora 18:00 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca la lansarea de carte și dezbaterea:
„Cum ne schimbă călătoriile gândirea?”
Evenimentul este cu intrare liberă și va avea interpret în limba semnelor române pentru persoane cu dizabilități de auz.
Interpret limbajul semnelor: Oana Tufar.
Dezbaterea va fi moderată de Katalin Orbán și vor participa I.S. Cosman, istoric, Liana Don, psihiatru și Alexandru N. Stermin, biolog.
O călătorie în care drumul se conturează doar în exterior fără să urmeze cărările întortocheate ale sinelui este parcursă degeaba. Adevărata călătorie ne dărâmă pe cât de mult ne înalță, lăsându-ne cu multe îndoieli și prea puține certitudini, dar cu farmecul neștirbit al căutării.
„Călătoria în America de Sud mi-a deschis poarta spre o lume pe care nu aș fi cunoscut-o niciodată dacă aș fi lăsat-o ferecată. O lume care s-a descoperit treptat, pe măsură ce gardurile din jurul minții se lărgeau, înglobând noi și noi teritorii. Fiindcă adesea, limita nu stă în granițe, ci în împrejmuirea pe care o ridicăm între noi și celălalt. Iar America de Sud m-a ajutat să pășesc dincolo de hotare, într-o călătorie desăvârșită, fără margini.” (I.S: Cosman)
Despre toate acestea și despre multe alte întrebări despre modul în care călătoriile ne modelează gândurile și ne schimbă perspectiva, vom discuta cu autoarea cărții “Porțile se închid la miezul nopții” și invitații săi, Dr. Liana Don și Alexandru Stermin.
Sursa: Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email