Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Lansare album

Lansare Album Symphress @ Cult Music Club

Symphress
Joi 07/03/2024
19:00

Lansare Album Symphress @ Cult Music Club

Symphress vă invită în data de 7 martie la un concert de lansare al albumului Pseudo. Al doilea material discografic al formației conține 5 piese, fiecare propunând un alt gen muzical, complet diferit de celelalte. Temele abordate în album sunt diferite – de la pericolele tehnologiei, la Apologia lui Socrate, precum și iluzia bogăției.

Vă invităm să luați parte la o seară în care metalul simfonic se îmbină cu sonoritățile de prog rock, blues și jazz pentru a crea o atmosferă captivantă ce vă va purta prin diferite ere și meleaguri ale muzicii.

 

Suport artist: 30 RON

 

Trupa Symphress a luat naștere în anul 2015 la Cluj-Napoca, inițial ca proiect de muzică acustică-ambientală. Mai târziu, în primăvara aceluiași an, s-au pus bazele dezvoltării proiectului înspre muzica progresiv-simfonică, rock și metal. Prima piesă lansată pe YouTube de către trupă, demo-ul Mortua Est, vine în anul 2017 și reprezintă doar o mică parte din sonoritățile trupei Symphress, dar se dovedește a fi o alegere inspirată drept primă compoziție proprie ce vede lumina zilei.

Primul material discografic – un album conceptual de progressive metal intitulat Father Time – Part I, a fost lansat în 23 martie 2023, urmat fiind de două concerte de promovare. Albumul conține piese atât vechi cât și noi din repertoriul obișnuit trupei, în total 14 la număr. În același an formația a ajuns în finala concursului Battle of the Bands by Rock the Camp cu o componență atipică la momentul respectiv, unde s-a clasat pe locul 4.

În octombrie 2023, Dewsong, un nou single, vede lumina zilei, piesa abordând o stilistică provenită din sfera rock-ului alternativ britanic al anilor ’90. Un Cântec Simplu este lansată în data de 14 decembrie 2023 și reprezintă un cover al baladei cu același nume din anul 2003, o compoziție semnată Nordica. Totodată, Un Cântec Simplu vine și ca un omagiu adus celui care a fost Viorel Simionca, muzician din Bistrița, vocalistul și pianistul aceleiași trupe.

 

Symphress înseamnă:

Andrada Hofmeister – voce

Sergiu Botezatu – voce

Mihai Brici – voce, chitară

Alina Rus – clape

Paul Trif – chitară

Alex ‘AC’ Cosma – bass

Alex Titieni – tobe, percuție

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută