Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

La Fanciulla Del West @ Opera Cluj

La Fanciulla Del West @ Opera Cluj

La Fanciulla Del West @ Opera Cluj

Operă în trei acte, pe un libret de Guelfo Civinini și Carlo Zangarini, după piesa de teatru The Girl of the Golden West din 1905 a autorului american David Belasco.

Decoruri spectaculoase, momente muzicale remarcabile, costume autentice și personaje complexe – spectacolul de operă La Fanciulla del West, în care Giacomo Puccini lansează una dintre cele mai puternice întrebări: iubire sau lege?

După succesul operei Madama Butterfly, în căutarea unui nou libret, Puccini a ales piesa The Girl of the Golden West a autorului american David Belasco. Libretul a fost finalizat în august 1909, iar compozitorul a avut nevoie de aproape un an pentru a finaliza partitura. Având premiera mondială în anul 1910 la Metropolitan Opera, lucrarea arată atracția compozitorului pentru culturile exotice. În acest caz, el se îndreaptă spre California, pentru a explora epoca Goanei după aur, reușind să creeze un portret al unei comunități pline de greutăți și vise spulberate.

Povestea te invită să pătrunzi în atmosfera Vestului Sălbatic american și relatează întâmplările a doi îndrăgostiți, Minnie și Dick. Aflând că Dick Johnson este de fapt un bandit al unei trupe de hoți, căutat pe numele de Ramirez, Minnie, îndrăgostită profund, plănuiește salvarea lui. Șeriful locului, Jack Rance, își dorește cu orice preț să-l pedepsească pe bandit și să îi cucerească inima frumoasei Minnie. Lucrurile iau o întorsătură neașteptată atunci când șeriful descoperă că Minnie îl ascunde pe Ramirez. Poate tânărul bandit să-și lase trecutul în urmă și să înceapă totul din nou alături de Minnie? Aceasta este întrebarea care oferă suspansul întregii povești.

Spectacolul are două pauze şi se încheie în jurul orei 21:30.
Vârsta recomandată: 12+

Foto: Nicu Cherciu

Sursa: operacluj.ro

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email