Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Magia Filmelor la Cinema Astra: Jurnalul lui Bridget Jones (2001)

Jurnalul lui Bridget Jones

Magia Filmelor la Cinema Astra: Jurnalul lui Bridget Jones (2001)

“BRIDGET JONES’S DIARY” a apărut în 1995 ca o rubrica în ziarul britanic Independent, creată de jurnalista Helen Fielding. Rubrica, plină de umor, era o relatare săptămânală a vieții unei femei de 30 de ani, singura, în căutarea dragostei prin confuzia unei lumi post-feministe.

“A fost atunci când am realizat că am fost destinată să mă transform în Miss. Haversham sau Glenn Close din ‘Atracție Fatala’. Și ducând o viață în care relația mea majoră era cu o sticla de Chardonnay, ajungând în final grasă și singură…”

Atunci cand Fielding, in 1996, și-a transformat rubricile într-un roman, Bridget Jones a devenit un fenomen global: o carte care s-a vandut în peste 4 milioane de exemplare și un personaj care a simbolizat aspirațiile și confuziile femeilor din întreaga lume.

Povestea se concentrează asupra lui Bridget. Ambițiile ei sunt puține: ar vrea să slăbească și să găsească dragostea adevarată. Viața sa romantică este în stadiul de criză perpetuă. La începutul noului an, Bridget decide că a venit timpul să preia controlul asupra vieții ei și începe să țină un jurnal.

“Am decis sa fiu stăpână pe viața mea și să încep să țin un jurnal, înregistrând toate evenimentele importante. Hotărarea numărul 1: obligatoriu voi slabi câteva kilograme. Hotărârea numarul 2: la fel de importantă, voi gasi un prieten draguț și sensibil cu care sa ies și nu voi face vreo pasiune romantică pentru nimeni din urmatorii: alcoolici, obsedați de carieră, voyeuri, labili emoționali sau perverși.”

În timp ce prietenii ei Jude, Sharon și Tom îi dau sfaturi nefolositoare, Bridget (Renee Zellweger) se află într-o adevarată încurcatură, între doi bărbați: șeful ei fermecător, sexi dar periculos – Daniel Cleaver (Hugh Grant) și Mark Darcy (Colin Firth) – un vechi prieten de familie care pare la început distant și plictisitor, până când adevărata lui fire este dezvăluită. Încercările eșuate ale lui Bridget de a-și controla viața haotică și de a-și găsi echilibrul sufletesc sunt notate în jurnal. Cu timpul, Bridget descoperă că are o abilitate formidabilă de a supraviețui confuziei din jurul său.

Jurnalul lui Bridget Jones

Jurnalul lui Bridget Jones (2001) / Bridget Jones’s Diary

  • Vineri, 9 decembrie 2022
  • ora 19.00
  • Regia: Sharon Maguire
  • Cu: Hugh Grant, Colin Firth, Renée Zellweger
  • Gen film: Comedie
  • Durata: 97 minute
  • Rating: Audiență generală

 

Trailer: 

Jurnalul lui Bridget Jones cinema astra

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută