Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Jazz Syndicate Festival 2023

Cu o serie impresionantă de concerte, JAZZ SYNDICATE îți aduce acasă, pe parcursul celor patru zile de festival, o avalansa de nume consacrate ale scenei internaționale sau autohtone de jazz, ce vor face Bucurestiul sa vibreze la unison.

KENNY GARRETT. AVISHAI COHEN, YELLOWJACKETS, JAMES CARTER ORGANIC TRIO, MICHAEL MAYO, LUIZA ZAN sau SORIN ZLAT TRIO sunt doar o parte dintre numele ce vor urca pe scena de la CLUB ONE, asigurându-se că sonoritatile jazzului vor pătrunde în sufletele și mințile ascultătorilor!

Jazz Syndicate Festival

Interpretat de cele mai mari vedete și pionieri ai genului și inspirat de atmosfera vibranta a Bucurestiului, JAZZ SYNDICATE FESTIVAL nu este doar o oportunitate de a asculta jazz de cea mai înaltă calitate, ci și de a experimenta o fuziune între muzică, artă vizuală și pasiune. Scena cu pereti LED va fi punctul central al acestui spectacol, aducând muzica și luminile la un nivel superior și transformând fiecare moment într-o experiență extraordinară.

Vino la editia inaugurala a JAZZ SYNDICATE FESTIVAL @ Club One, unde muzica și tehnologia se împletesc într-un mod unic, creând un eveniment de neratat pentru iubitorii de jazz și pentru cei care caută o experiență memorabilă în lumea muzicii live.

Printre capetele de afis, regasim nume “grele” ale jazz-ului mondial, prieteni mai vechi sau premiere in constelatia concertelor JAZZ SYNDICATE:

Jazz Syndicate Festival

JAMES CARTER ORGANIC TRIO
James Carter Organic Trio este o formație muzicală înființată de saxofonistul James Carter, cunoscut pentru abilitățile sale virtuoze în interpretarea jazzului. Trio-ul este compus din James Carter la saxofon, Gerard Gibbs la orgă Hammond B3 și Alex White la tobe.

Dacă ești un fan al jazzului și căuți o experiență muzicală autentică și vibrantă, James Carter Organic Trio este cu siguranță o formație de urmărit. Cu abilitățile lor excepționale și chimia muzicală inegalabilă, acești trei muzicieni reușesc să creeze o atmosferă deosebită în fiecare interpretare și să ofere audienței o călătorie muzicală de neuitat.

 

Jazz Syndicate Festival

KENNY GARRETT
Saxofonistul alto & soprano Kenny Garrett (n. 1960) are în palmares un număr impresionant de albume. Majoritatea le-a realizat după cariera alaturide legendarul Miles Davis, alaturi de care a cântat câțiva ani în „perioada electrică” a lui Davis și a înregistrat, printre altele, albumul Amandla (1989). Albumele pe care Garrett le-a înregistrat cu alți „grei”, precum Donald Byrd, Freddie Hubbard și Chick Corea, formează și ele o listă de invidiat. În anii 1990, a înflorit ca artist solo. Garrett a primit mai multe nominalizări la Grammy Awards, inclusiv în 1998 pentru albumul Songbook. El a câștigat de douăsprezece ori sondajul cititorilor DownBeat ca cel mai bun saxofonist alto.

Cel mai recent proiect al lui Garrett este „Sounds From The Ancestors”, un album care explorează rădăcinile muzicii negre, unde Kenny revine la amintirile copilăriei sale din Detroit, unde nu doar a absorbit soundul lui John Coltrane, ci și pe cel al lui Marvin Gaye sau Aretha Franklin.

 

Jazz Syndicate Festival

AVISHAI COHEN
Cohen este un muzician de jazz multicultural, printre ale carui influente se numără cea a legendarului Miles Davis. La fel ca si Milles, el poate transforma trompetaintr-un vehicul ce scoate la suprafață cele mai pline de emoție strigăte umane.

Indiferent dacă îl ascultați în concerte live sau pe înregistrări, experiența muzicală oferită de Avishai Cohen este una remarcabilă și de neuitat. Cu un talent extraordinar și o pasiune sinceră pentru muzică, el continuă să cucerească inimile audienței din întreaga lume cu sunetul său unic și expresivitatea sa captivantă.

 

Jazz Syndicate Festival

YELLOWJACKETS feat. BOB MINTZER
Yellowjackets și-a câștigat reputația în lumea muzicii ca un grup inovator, combinând elemente de jazz, fusion, funk și muzică latină pentru a crea un sunet distinctiv și energic. Stilul lor muzical este caracterizat de improvizație virtuoasă, armonii complexe și ritmuri captivante. Au fost influențați de muzicieni precum Miles Davis, Weather Report și Tower of Power.

De-a lungul decadelor, Yellowjackets și-a consolidat poziția ca un grup de jazz de elită, cu un sunet distinctiv și o abordare artistică remarcabilă. Continuă să inspire și să încânte publicul cu muzica lor rafinată și inovatoare.

 

MICHAEL MAYO
Născut și crescut în LA, dar stabilit de cativa ani în New York City, vocalistul și compozitorul Michael Mayo este un compozitor, aranjator, dar în primul rând un virtuoz vocalist.

Ascultat și/sau văzut in compania selecta a unor Ben Wendel, Scary Pockets, Kneebody, Gretchen Parlato, Christian Sands sau Becca Stevens, creativitatea și tehnica sa impecabilă au fost unanim apreciate de colegii săi, fara a mai vorbi de oportunitatea de a-si însoți mentorul – Herbie Hancock – în turnee.

Oscilând între soul, jazz, r&b și hip-hop, Michael Mayo confirmă că este una dintre cele mai talentate și versatile voci ale generatie sale.

 

Lineupul se completeaza cu concerte si nume importante ale scenei autohtone, precum LUIZA ZAN, SORIN ZLAT TRIO, sau concertul DEDEIAN BROTHERS “IN MEMORIAM”, sustinut de o formatie de tip ALL STAR BAND si altii.

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.


Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută