Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Jazz în grădină la Juno

Vineri, 12 august, ora 20.00

 • Corina Sîrghi & Cătălin Răducanu

Pentru toți cei care au iubit, iubesc și vor iubi, în grădină la JUNO se aduce la microfon un mic îndemn la a mai iubi o dată, și încă o dată, iar toate melodiile care vor alcătui repertoriul de dragoste, dor și tristețe, aceste câteva elemente care ne fac să simțim că trăim cu adevărat, vă vor purta ceva mai departe de lumea asta, din care, pe culoarul nostalgiei, toți vrem, din când în când, să mai evadăm. Emoțiile de altădată, prin sinceritatea și simplitatea versurilor și adevărul interpretării, sunt aduse pe o scenă de astăzi, lăsându-ne să ne bucurăm de un farmec aparte, cel al trecutului atât de delicios, simplu, elegant. Un tur ar versurilor și al muzicii românești, ușoare sau mai puțin ușoare, din anii 40 sau din anii 80.

 • Corina Sîrghi/ Voce
 • Cătălin Răducanu/ Pian

Sâmbătă, 13 august, ora 20.00

 • Sorina Rotaru Ensemble

Sorina Rotaru Ensemble prezintă atmosfera glamour, fermecătoare din perioada Old Hollywood-ului strălucitor, printr-o selecție de teme de Jazz, cuprinse în The Great American Song Book, și de ritmuri efervescente Bossa Nova, reorchestrate prin reunirea viziunilor vintage și contemporană. Ansamblul adună împreună muzicieni care împart codul nescris al limbajului de jazz, rezultând o muzică ancorată în tradiție și deschisă spre inovație, spre explorare. Proiectul abordează diferitele curente ale jazz-ului, cu o subiectivitate cultivată, în care delimitările dintre stiluri, și curajul de a personaliza, sunt în armonie. Vocea versatilă și plină de suflet a muzicienilor va încânta ascultatorii în timp ce interpretează hituri clasice precum „LOVE”, „All The Things You Are”, „S’Wonderful”, „Unforgettable” și, de asemenea, melodii care aparțin repertoriului distins, potrivit celor care vor să pătrundă în profunzimile acestei muzici.

 • Sorina Rotaru – voce
 • Andrei Petrache – pian
 • Lucas Contreras – chitară
 • Duminică, 14 august, ora 20.00
 • Anamaria Galea Trio – „La vie en rose”

Ana Maria Galea , alături de Daniel Csikos la pian și Vaughn Roberts la trompetă explorează , în aranjamente originale , teritoriile temelor standard din repertoriul american, european și românesc dar include și compoziții originale. De la swing la bossa-nova , baladă ori jazz-vals toate cîntecele prezentate vorbesc despre dragoste întărind convingerea că Ana Maria Galea este o cântăreață eminamente lirică care dispune în același timp de forță, acuratețe a intonației și expresivitate. „Take the A Train ” (compoziție semnată Duke Ellington), „La vie en rose”, puțin cunoscuta bossa-nova „Gentle Rain” scrisă de compozitorul brazilian Luis Bonfa ori „Iubirea noastră nu are apus” piesă scrisă de muzicianul român Titel Popovici pe versuri de Anca Parghel sunt câteva dintre alegerile celor trei artiști.

 • Ana Maria Galea – voce
 • Daniel Csikos – pian
 • Vaughn Roberts – trompetă (Noua Zeelandă)

Intrarea este gratuită la toate concertele!

Sursa: Juno Wine Garden/ facebook

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email