Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

JAN STOIAN One Year Momerandum J a z z Concert @ The Pub – Universității

JAN STOIAN One Year Momerandum J a z z Concert

JAN STOIAN One Year Momerandum J a z z Concert @ The Pub – Universității

 

Cu un an de la trecerea în neființă a maestrului Jan Stoian, sora acestuia, alături de fiul artistului, vă invită “împreună” pentru un concert dedicat memoriei sale. O seară de omagiu la Jazz Club Emil Bizga, Blva. Regina Elisabeta nr. 9, București (The Pub Universității) pe 23 decembrie 2023, începând cu ora 17:00.

 

Jan Stoian, născut la data de 30 iunie 1960 și plecat dintre noi în data de 13 decembrie 2022, a fost un muzician de jazz remarcabil, apreciat la nivel național și internațional, a susținut concerte în Germania, Austria, Luxengurg, Belgia, Olanda, Italia, Ungaria etc. Un devotat al jazzului – cu talent, profesionalism și genialitate, a transmis aceste daruri elevilor săi, ghidându-i către strălucire în muzică.

Suntem ceea ce suntem datorită lui Jan, singurul care ne-a călăuzit în secretele intime ale jazzului, forma interpretativă cea mai dificilă, bazată pe improvizație. Plecarea lui rapidă a fost un șoc pentru lumea jazzului, prieteni și familie.

Pierderea sa lasă un gol imens în universul fascinant al jazzului și al artei. În Austria, a colaborat cu artiști precum Nicole Scherzinger, Mariah Carey, Beyoncé, Robbie Williams, timp de peste cinci ani la Galele Glöck.

Jan Stoian a colaborat cu nume sonore din jazzul autohton precum Johnny Răducanu, Dan Mandrila, Marius Popp, Mircea Tiberian,
Teodora Enache, Anca Parghel, Tudy Zaharescu, Garbis Dedeian, Marius Vernescu, Alin Constanțiu, Petrica Andrei, Emil Bizga,
Pedro Negrescu și alții.

 

Între ani 1990 și 2022, a susținut concerte în diferite orașe precum Sibiu, Garâna, lași, Cluj, Timișoara, Milano, Klagenfurt, Geneva, Bonn,
Berlin, Bedburg, participând și la festivaluri precum Nord Jazz See Festival și Montmartre în Paris. A fost distins cu premii de excelent, inclusiv în Ungaria la Szolnok.

În amintirea iubitului său frate, Nicole Jutka, crescut în atmosfera pasiunii pentru jazz, va prezenta o retrospectivă a proiectelor de fuziune dintre jazz și pictură realizate împreună cu Jan. Aceste creații au fost expuse la Muzeul Tăranului Român (2016), Centrul Cultural UNESCO (2017) și Nicole Jutka Gallery (2021). Acest dialog creativ se extinde în prezent, cu fiul său, Bogdan Stoian, care, în timpul pandemiei, a inițiat proiectul “Free Fusion” pe plaja din Olimp. În prezent, Nicole Jutka și Bogdan Stoian (aranjament muzical) lucrează la proiectul “Peace Dove – Hai sã trimitem porumbelul păcii”, o proiecție imersivã generativă realizatã din lucrările artistei vizuale, ce va fi prezentatã în cadrul evenimentului.

Existã artiști geniali, influențatori tăcuți, care își pun amprenta asupra generațiilor, fără a cauta strălucirea reflectoarelor. Jan Stoian a fost un astfel de spirit remarcabil. Odihnește- te în pace, om frumos, nu vei fi niciodată uitat. Ne lipsești mult!

Bilete online aici

Rezervări: 0728843783

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook The Pub – Universitatii

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută