Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Istoria Copilăriei (4 episoade)

„Istoria copilăriei” este un spectacol-coupé ce cuprinde patru povești cu și despre copii din vremuri trecute pentru a pune în evidență evoluția în timp a condiției copilului, precum și dinamica relației copil-adult.

Teatrul Gong Sibiu și teatrul independent MiniREACTOR Cluj-Napoca au acceptat provocarea de a crea un spectacol care aduce în lumina reflectoarelor teme controversate, precum violența în familie și metode rudimentare folosite în educarea copilului. Coproducția, gândită ca o radiografie a copilăriei părinților, bunicilor și strămoșilor noștri, le oferă spectatorilor șansa unei mai bune înțelegeri a generațiilor trecute și a felului în care a evoluat percepția asupra educației noilor generații.

Cum era să fii copil în secolele XVI-XVII sau XIX – XX? Și care erau tiparele de educație folosite atunci de părinți? Sunt întrebări la care spectacolul „Istoria copilăriei” își propune să răspundă măcar parțial, pentru că, de-a lungul istoriei, poziția copilului a fost una delicată, viața copiilor din secolele trecute fiind extrem de diferită de cea a copiilor din zilele noastre.

„Sărbătorim felul în care copiii experimentează, de fapt, dintotdeauna lumea: cu încredere și curiozitate, cu curaj și prospețime. Din plin. Cu toată inima.” – Olivia Grecea, regizoare

*Spectacolul este urmat de o discuție educativă de tip Q&A, unde spectatorul, fie mic sau mare, poate interveni cu întrebări pentru echipa artistică despre temele abordate, procesul de creație și documentație, precum și exprimarea opiniei despre metodele de educație folosite de-a lungul istoriei.

*Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută