Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

(i)REAL | Instalație imersivă @ MONO Art Space

(i)REAL | Instalație imersivă @ MONO Art Space

(i)REAL | Instalație imersivă @ MONO Art Space

“i x Real” este un număr imaginar pur, este ceea ce rămâne dintr-un număr complex „z = a+b x i”, atunci când se îndepărtează partea reală “a”. În același fel, povestea complexă a maternității devine o poveste ireală, o maternitate neîmplinită, atunci când se îndepărtează partea sa reală, obiectul maternității – copilul.

“Nu pot să descriu sentimentul ciudat pe care l-am avut în momentul nașterii, când am simțit pe de-o parte acea bucurie pe care o ai când îți naști copilul, urmată imediat de o durere de nedescris pentru că se naște fără viață, fără să îi auzi țipătul. Este ireal.”

Instalația constă în amenajarea unui spațiu “in utero” oferind o experiență senzorială și emoționantă și conține o lucrare de artă imersivă constând într-o fotografie dotată cu senzori care atunci când este atinsă de public spune mai multe fragmente de povești ale mamelor care și-au pierdut copiii înainte de naștere.

Instalația a fost realizată cu sprijinul unei echipe de profesioniști: concept/conținut vizual/prelucrare texte – Camelia Rangu (Popescu); sunet – Mihai Toma, Cosmin Mîrza; voce: Roxana Morun, Andreea Oance, Ana Maria Pandele, Felicia Ristea și Ioana Sapianu; programare/recuzită tehnică: Jam Props, Cosmin Obreja.

Lucrarea poate văzută până în 22 octombrie, de miercuri până duminică, în intervalul 15.00 – 17.00.

Evenimentul este organizat de Asociația Sinaptica Mehedinți în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș și susținut de: Fabrica de Anvelope Continental Timișoara, SQM Accounting și Server Remarketing.

Sursa: Facebook / Casa Artelor – Directia Judeteana pentru Cultura Timis

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută