Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Interstiții modulare – Expoziție de Andreea Stoff

𝗜𝗡𝗧𝗘𝗥𝗦𝗧𝗜𝗧̗𝗜𝗜 𝗠𝗢𝗗𝗨𝗟𝗔𝗥𝗘
𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗲𝗮-𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮 𝗦𝘁𝗼𝗳𝗳

Curator: Georgia Țidorescu

29 iunie – 22 iulie, La Cave Institutul Francez Cluj-Napoca
Vernisaj: 29 iunie, ora 18:30
Program de vizitare: luni – vineri, 10 – 17

 

Expoziția “Interstiții modulare” a artistei Andreea Stroff dorește să contureze o direcție familiară a formelor dispusă într-o serie sculpturală. Prin aceste lucrări se poate observa interesul artistei față de explorarea naturală a societății, aceasta fiind bazată atât pe cercetarea omului, cât și pe observarea elementelor biologice.

În cadrul acestui proiect, artista lansează o analiză extinsă asupra descifrării unor forme organice din natură privite din punct de vedere științific. Obiectele dispuse în expoziție construiesc o arhivă colectivă a noțiunilor care stau la baza cunoașterii noastre asupra mediului. Andreea Stroff privește aceste forme ca o modalitate prin care poate investiga propria sa practică artistică drept o viziune a regenerării naturii.

Componenta organică a naturii este o noțiune prezentă în existența noastră ca specie, din acest motiv, explorarea acesteia poate fi cu ușurință descifrată cu ajutorul sculpturii. În relația cu publicul, artista dorește o abordare conversațională a lucrărilor prezente în spațiu pentru ca expoziția să își atingă obiectivul educațional.

 

Născută în 1996 în Baia Mare, Andreea-Maria Stoff a absolvit liceul de arte din localitate și apoi s-a specializat în ceramică la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, fiind în prezent masterandă a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Dedicată studiului naturii și introspecției, Andreea-Maria Stoff este un spirit contemplativ. Consideră că ceramica este arta activă a vieții. Preferă modelajul liber și imperfecțiunea perfectă a formelor naturale, operele sale luând forme organice cu tentă sculpturală. Cu o deosebită capacitate creativă, ajutată de ambiție și disciplină, Andreea reușește să răspundă riguros și asumat tuturor provocărilor plastice, găsind soluții ingenioase pentru a-și exprima convingător ideile.

Vinurile și brânzeturile de la vernisaj vă sunt oferite de partenerii noștri Domeniile Franco-Române și Ile-de-France (Delaco).

Parteneri: Distral, Domeniile franco-române, Ile de France.

Sursa: Institut français de Cluj

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email