Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Inimă de câine @ Teatrul Coquette

Inimă de câine

Inimă de câine @ Teatrul Coquette

 

Inimă de câine este o adaptare scenică a romanului cu același nume scris de Mihail Bulgakov, o poveste provocatoare și plină de profunzime care explorează dilemele etice ale transformării umane și ale puterii corupătoare a societății.

Medicul savant Filip Preobrajenski alături de asistenta sa, Liza Bormenthal fac un experiment interzis, într-o Moscova din ce în ce mai roșie. Oare a găsit știința calea de a transforma animalele în oameni?

 

O tematică la limita science-fiction, în acest spectacol în regia Alinei Hiristea Aldulescu

Cu un amestec captivant de umor negru, satiră socială și explorare profundă a psihologiei umane, spectacolul promite să captiveze și să provoace publicul într-un mod inedit.

Regizat de Alina Hiristea spectacolul aduce laolaltă o distribuție excepțională de tineri actori care aduc la viață personajele îndrăznețe create de Bulgakov.

 

Spectacolul urmărește crearea în laboratoarele ideologice/științifice a „omului nou”, a spălatului pe creier și aruncă punți de înțelegere a tehnicilor de manipulare contemporane, în plină desfășurare și acum, în forme mult mai subtile. – Radu Aldulescu, scenarist

Producția Inimă de câine este parte a proiectului Gândește liber! – o pledoarie pentru gândirea critică, proiect finanțat de către UNITER.

 

Filipp Filipovici: Mihai Dulea

Șarik / Șarikov: Gabriel Costan

Liza Bormenthal / Dactilografa: Ruxandra Bălașu

Viazemskaia: Andreea Alice Preda

  • Regia și selecția muzicală: Alina Hiristea
  • Scenariul: Radu Aldulescu
  • Cadru vizual: Marius Perte și Șerban Savu

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Teatrul Coquette

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută