Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură

Îndoiala @ Teatrul de Stat Constanța

Îndoiala @ Teatrul de Stat Constanța

Îndoiala @ Teatrul de Stat Constanța

de John Patrick Shanley
Traducere: Eugen Gyemant
Regia: Diana Mititelu
Decor: Andreea Săndulescu
Costume și asistent decor: Ioana Ungureanu
Ilustrația muzicală: Adrian Piciorea
Distribuția: Iulian Enache, Dana Dumitrescu, Cristiana Luca, Laura Iordan

„Îndoiala poate fi o legătură la fel de puternică și de eliberatoare ca certitudinea. Când ești pierdut, nu ești singur”, spune Părintele Flynn în predica sa care deschide spectacolul.

" "

Piesa lui John Patrick Shanley a fost laureată în 2005 cu Premiul Pulitzer şi cu Premiul Tony. A fost ecranizată în 2008, în regia autorului, cu o distribuţie de excepţie: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams şi Viola Davis, primind mai multe nominalizări pentru Premiile Oscar.

Părintele Flynn şi sora Aloysius, directoarea şcolii parohiale ce funcţionează pe lângă biserica catolică St Nicholas dintr-un cartier al New York-ului, intră în conflict atunci când sora James observă şi raportează anumite indicii ale unui presupus abuz sexual al preotului asupra unui elev de culoare.

Îndoiala nu este în niciun punct înlocuită de certitudine, ceea ce face ca spectacolul, ca şi piesa, să fie un pasionant studiu de caz asupra îndoielii. Îndoiala ca îndepărtare de certitudine, de credinţă, pentru a opera o necesară reconectare la prezent, la realitatea atât de schimbătoare a umanităţii.

Bilete pe mystage.ro

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută