Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

În cer și pe pământ @ Scemtovici & Benowitz Gallery

În cer și pe pământ

În cer și pe pământ @ Scemtovici & Benowitz Gallery

 

Scemtovici & Benowitz Gallery propune o expoziție eclectică, cuprinzând 20 de voci prezente pe scena artei contemporane românești.

În cer și pe pământ, curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu, povestește câte ceva despre poziția și poziționarea artistului în fața lumii, a sinelui, a cerului și a pământului.

Circuitul expoziției În(tre) cer și (pe) pământ se dorește a fi metapoetic.

 

Pornește de la luminile anemonelor simbiotice ale Lilianei Basarab, din mijlocul oceanului scos prin puterea de atracție a Lunii afară din matcă, apoi ne arată calea cu lampioanele lui Sergiu Chihaia, drumul croit de tapiseria cu accente hipnotice, țesută în 16 ițe, a Otiliei Boeru către masa Crăciunului rearanjată de Ioana Stelea. Poziția mamei din pictura Dianei Oțet sau cea a Ruxandrei Tudoran, locul visării din limbo-ul (ne)liniștii coșmarului și feeriei nocturnelor lui Andrei Tudoran, chinuitele figuri surori ale Ancăi Boeriu sunt tot atâtea puncte de poposire în fața cărora chestionăm lumea, societatea despre locul artistului sub stele și nouri.

Portretele lor și autoportretele clădirii în care locuim, de unde privind la cer sau la ocean cu maree – depinde de constelația zodiei sub care ne-am așezat – se situează, peste ceața văilor dintre munți și sfera, oglinzile lui Alin Carpen.

 

20 de artiști, suflete nepereche, ne dezvăluie în această expoziție eclectică care inaugurează Scemtovici & Benowitz Gallery câte ceva despre poziția lor, reală sau metaforică, fictivă sau în trup în fața lumii și a sinelui. A

semenea „Hoinarului” lui Caspar David Friedrich, artiștii se așează în fața lumii și acolo își povestesc alegoria propriul univers: Adrian Sandu, Alin Carpen, Anca Boeriu, Andrei Tudoran, Beaver, Dana Catona, Daniela Vîrlan, Diana Oțet, Ioana Stelea, Lilian Theil, Liliana Basarab, Mihai Scemtovici, Olimpiu Bandalac, Otilia Boeru, Patricia Teodorescu, Radu Carnariu, Raluca Ilaria Demetrescu, Ruxandra Tudoran, Răzvan Botiș, Sergiu Chihaia.

Expoziția poate fi vizitată până pe 15 februarie 2023.

 

  • Publicul iubitor de artă poate vizita galeria pe bază de programare la nr. de telefon: 0734 364 886

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România

Sursa: Scemtovici & Benowitz Gallery

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email