Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

În căutarea Castelului Dracula a lui Bram Stoker

La Rockstadt, va avea loc avanpremiera proiecției documentarului de scurt metraj „ În căutarea Castelului Dracula a lui Bram Stocker”.

Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, în colaborare cu Casta Films Brașov și CIOFilm Chișinău vă prezintă primul film dintr-o serie de documentare care au ca scop refacerea drumului lui Stoker din Irlanda până în România.

Corneliu Țepeluș, regizorul și producătorul documentarului:

„Inspirația pentru un astfel de documentar, unic prin povestea pe care o transmite, a prins rădăcini în anul 2012. Cercetătorul olandez Hans de Roos descoperă la biblioteca muzeului Rosenbach din Philadelphia, SUA, noi documente din care s-a inspirat Bram Stoker în a scrie cartea Dracula, documente cu care va ajunge la Dacre Stoker.

Printre documentele descoperite, se află și coordonatele GPS ale locului unde Bram Stoker a plasat acțiunea. Pentru a menține urma de mister caracteristică, acesta a scris coordonatele invers. Din acest moment, cadrul poveștii care a schimbat pentru totdeauna percepția omenirii cu privire la vampiri, prinde contur.”

Dacre Stoker:

„ Numele meu este Dacre Stoker și sunt stră-strănepotul lui Bram Stoker. Am pornit în căutarea locației castelului fictiv descris de unchiul meu- Castelul lui Dracula.

Aventura mea din inima munților Carpați, lângă Pasul Bârgăului în Parcul Național Călimani, a început cu multă cercetare, urmate de multe călătorii alături de o echipă de experți.

Am cercetat ce s-a scris despre Dracula în Seattle, în documente care aparțin de Paul Allen Estate. Am căutat prin arhivele familiei Stoker, la Trinity College și am fost în Cruden Bay, Scoția, unde Bram a scris cea mai mare parte a cărții Dracula. Apoi am trecut prin Whitby, un oraș de pe malul mării din Anglia, care l-a inspirat pe Bram să scrie o parte din capitolele 6, 7 și 8.În muzeul de artă Rosenmach din Philadelphia. S.U.A, am găsit documente unice care știam că o să mă ducă unde trebuie.

Apoi am reușit să strâng o echipă de experți locali în tradiții și superstiții, care să mă ajute să descopăr unul din cele mai mari mistere din cartea „Dracula” : adevărata locație în care se află castelul fictiv a lui Dracula. ”

Informații eveniment:

  • Filmul este subtitrat și durează 35 de minute.
  • După proiecție, urmează o sesiune de Q&A cu Corneliu Țepeluș, regizorul și producătorul documentarului.
  • Intrarea este liberă!

Sursa: Rockstadt/ facebook

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email