Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Idei pentru Planeta Pământ | Maraton

În contextul în care structurile dominante generează și întrețin condițiile care astăzi ne pun în situația de a trăi simultan criza climatică, pandemia și războiul actual, ni se pare important să reflectăm asupra relațiilor de putere din societate, asupra relației dintre ființele umane și mediul înconjurător și să vorbim despre decalajul dintre corpurile privilegiate și cele lipsite de apărare.
În acest sens, fiind inspirați de cartea ”140 Artists’ Ideas for Planet Earth” editată de Hans Ulrich Obrist și Kostas Stasinopoulos, dar și de alte inițiative similare ale colegilor de la Tranzit.ro, am invitat pe aceeași suprafață – scena CNDB – o multitudine de voci care să ne adreseze declarațiile, mesajele și ideile lor.
Fiecare dintre invitați va aduce în fața publicului un conținut pe care îl consideră relevant, sub o formă la propria alegere. Timpul oferit fiecărui invitat este de maximum 10 minute.
Mizăm pe diversitate și pe multitudinea de perspective și subiectivități. Cu toate acestea, ne rezervăm libertatea de a nu tolera discursuri xenofobe și/sau bazate pe ură și care încurajează discriminarea de orice fel (discursuri și atitudini rasiste, clasiste, sexiste, transfobe, homofobe etc.).
𝗜𝗡𝗩𝗜𝗧𝗔𝗧̦𝗜
TBA
𝗠𝗘𝗡𝗧̦𝗜𝗨𝗡𝗜
140 Artists’ Ideas for Planet Earth / Penguin Books
Hans Ulrich Obrist, Kostas Stasinopoulos

Sursa: Centrul Naţional al Dansului Bucureşti Facebook

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută