Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

GOD, Vamvidd(NO), Tableau Mort(UK), Hiraeth (RO)

GOD The Barbarian Horde
GOD este trupa barbară de folk metal din Româniași una dintre bătrânii valului de metal al țării, care se numără printre puținii care au devenit dornici să celebreze moștenirea strămoșii lor.
În timpul existenței sale tumultoase, GOD și-a schimbat orientarea muzicală de la metalul gotic timpuriu (vezi primul album, „From The Moldavian Ecclesiastic Throne” cotat 9 de revista germană RockHard) la unul pe care îl numesc „Barbarian Metal”, oarecum asemănător cu cel al trupelor precum Finntroll , Amon Amarth, Eluveitie, Arkona sau Moonsorrow.
Deși stilul muzical s-a schimbat pe măsură ce anii au trecut, temele conceptuale din muzica lui GOD au rămas aceleași. Ele se referă în principal la istoria și modul de viață al poporului român, de la poporul dac, marii voievozi și marii războinici ai neamului, până la zeitățile la care se închinau. Toate aceste lucruri se reflectă bine în echipamentul trupei, îmbrăcămintea, recuzita uzată (săbii, arcuri, coarne) sau în alegerea instrumentelor muzicale, precum și în energia care le caracterizează spectacolele live.
Vanvidd (NO)
Este o trupă folk metal cu influențe black, înființată în 2013 în Arendal, Norvegia. Muzica lor amintește de Moonsorrow si Finntroll, dar cu un sound propriu ce îmbină elemente specifice folclorului norvegian, utilizând, printre altele, instrumente precum acordeon, fluier, vioara, banjo, hurdy-gurdy sau harpa evreiască.
Tableau Mort (UK)
A apărut în 2017 pe scena underground britanică, fiind înființat de muzicieni de origine română, cunoscuți pentru activitatea lor în trupe precum Sin, Indian Fall, Leprosy Abcess, carora li s-au alăturat în 2019 basistul de origine poloneză Marek Basisa și vocalistul britanic James Johnson.
Tableau Mort aduce o abordare inedită în zona black metal-ului, îmbinând forța și întunecimea acestui gen muzical, cu tonalități disonante si elemente specifice altor genuri muzicale , completate de țipete și de pasaje vocale intense menite să adâncească bazele macabre ale compozițiilor.
Hiraeth (RO)
Hiraeth abordează un metal extrem, încercând sa ofere o experiență completă : un haos organizat, o agresivitate sonoră care vă invită să vă dezlănțuiți și să vă eliberați de sentimentele adunate din viața de zi cu zi. Dar și pasaje melodice si emoționante care vă invită la introspecție si care doresc să atingă coarda sensibilă.

Sursa: Facebook Quantic

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută