Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Giselle (Adolphe Charles Adam) @ Opera Națională București

Giselle

Giselle (Adolphe Charles Adam) @ Opera Națională București

 

De la romantism la ură, de la extaz la agonie, de la melancolie la nebunie într-unul dintre marile balete romantice.

Povestea lui Giselle se învârte în jurul temelor iubirii, spiritelor pădurilor, forțelor naturii și morții. Al doilea act al baletului, în care toată lumea poartă alb, este cunoscut sub numele de „act alb”.

Supranumit și „baletul alb”, spectacolul reunește armonios muzica, baletul, pantomina și este simbol al baletului romantic în care descoperim o poveste tulburătoare de dragoste, care dăinuie dincolo de moarte.

 

Spectacolul spune povestea de dragoste dintre Giselle şi prinţul Albert, care îi ascunde fetei identitatea sa, ce trece dincolo de moarte. Primul act al baletului cuprinde aproape întreaga desfăşurare a firului narativ: secvenţele în care cei doi tineri îşi declară iubirea alternează cu momentele de dans şi veselie ale sătenilor întorşi de la cules sau cu scenele conflictuale dintre prinţul Albert şi pădurarul Hans.

Cel de-al doilea act, o adevărată bijuterie coregrafică a baletului clasic, înfăţişează lumea fantastică a ielelor, creaturi supranaturale care întrupează sufletele fetelor moarte înainte de nuntă, ca şi Giselle.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Opera Națională București

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email