Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Frumoasa și Bestia

Teatrul Luceafărul Frumoasa și Bestia

Proiectul artistic Frumoasa și Bestia este realizat în regia lui Ion Ciubotaru, iar pariul echipei este să pună-n discuție, prin creația teatrală, o temă foarte actuală, aceea ce înseamnă frumusețea, cu cele două forme fundamentale ale ei – frumusețea interioară și frumusețea exterioară.

În prim-plan rămâne povestea, aceea a Fraților Grimm, dar pe fundal, va fi și o temă de meditație pentru publicul de toate vârstele ce are la bază un echilibru foarte important în lume: cel între între frumusețea fizică, cea decorativă, dar trecătoare, și frumusețea ideilor, a atitudinilor, a felului în care oamenii interacționează între ei.

Sunt subiecte eterne. Adesea aspectul exterior devine, pentru mulți, mai important decât alte calități omenești, ca blândețea, generozitatea, empatia, care rezistă în timp.

În rolurile titulare apar Ioana Iordache (Frumoasa) și Dragoș Maftei (Bestia) pentru care a fost o adevărată provocare profesională să imagineze două personaje originale, fără să le plaseze în siajul imaginii impuse global de filmele animate sau de lung metraj care au făcut ocolul planetei. Propunerea lor este, în spiritul viziunii regizorale, plină de sensibilitate, mesajul transmis sintetizând linia pe care este construit spectacolul, pe filiația Fraților Grimm (dramatizare Călin Ciobotari). În distribuție figurează și Raluca Pintilie, Viorel Vârlan, Aurelian Diaconu, Elena Zmuncilă, Gabriela Andrei, Beatrice Volbea, Iulia Deloiu Trif, Claudiu Gălățeanu. Artiștii vor evolua în scenografia imaginată de Viorica Perju.

Spectacol recomandat publicului cu vârsta peste 5 ani.
Durata: 50 minute

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută