Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Freddie Bryant la Jazz Bastion 2022

Începe Jazz Bastion, ediția a II-a !

JAZZ BASTION, ediția a II-a, se desfășoară în perioada 24 iunie – 11 august 2022, la Bastionul Țesătorilor din Brașov. Intrarea la toate concertele Jazz Bastion va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Freddie Bryant, nativ newyorker, a concertat și explorat posibilitățile muzicii în 55 de țări, colaborând cu artiști de muzică clasică hindusă, africană, arabă, cubaneză și klezmer. Artistul american va reda toate aceste influențe, pe trei voci de chitară diferite.

Alături de Freddie Bryant vor concerta francezul Patrice Blanchard – chitară-bas, având, de asemenea, experiența New York, și Gabi Matei – tobe, cunoscut pe scenele festivalurilor de profil din România, in grupul Kaleidoscope, înființat de către Fredie în Olanda cu mulți ani în urmă.

 

Despre Jazz Bastion

Jazz Bastion este o stagiune de concerte de jazz lansată în anul 2021 cu scopul sprijinirii și promovării tinerilor artiști. La prima sa ediție, Jazz Bastion a propus explorarea creativă a stărilor prilejuite de pandemie cu toate restricțiile sale (stare de urgență, stare de alertă, distanțare fizică și măsuri excepționale de siguranță) și conferirea de valențe pozitive și constructive situației dificile pe care am traversat-o împreună, deși izolați. Desfășurată în curtea superbă a Bastionului Țesătorilor din Brașov, stagiunea Jazz Bastion 2021 a oferit publicului brașovean 11 concerte la care au participat 52 artiști români și străini.

 

Despre Bastionul Artiștilor

În perioada în care sectorul artistic a fost printre cele mai greu încercate de pandemie, s-a născut la Brașov proiectul ,,Bastionul Artiștilor” prin care Muzeul Județean de Istorie Brașov, la inițiativa managerului Nicolae Pepene, a pus Bastionul Țesătorilor la dispoziția instituțiilor de cultură din Brașov ca spațiu alternativ pentru organizarea evenimentelor în aer liber, în condiții de siguranță impuse de măsurile legale pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

 

Lansat sub sloganul ,,Dacă vă place arta puteți să ne priviți de sus”, proiectul local a stârnit mult interes în rândul artiștilor independenți și a căpătat anvergură națională, generând în 2020 și în 2021 adevărate stagiuni estivale.

Jazz Bastion 2022 este un proiect al Asociației Forums, realizat împreună cu Muzeul Județean de Istorie Brașov și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, cofinanțat de Consiliul Județean Brașov și sprijinit de Zizin și Brainia.

 

Accesul gratuit în limita locurilor disponibile!

Sursa: Bastionul Țesătorilor/ facebook

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email