Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente Artă și Cultură

Framework Perspective @ REACTOR Cluj

Framework Perspective @ REACTOR Cluj

Framework Perspective @ REACTOR Cluj

Platforma Framework a apărut în anul 2017, la inițiativa regizorului și mediatorului cultural Raul Coldea, care a creat această platformă din nevoia de a apropia publicul de practica noastră, de a împărtăşi din interiorul procesului de lucru şi de a înţelege cum ajunge la voi munca din cadrul spaţiului Reactor.

Conceptul platformei s-a transformat de-a lungul timpului, concomitent cu alegerea de a ne orienta mereu spre teme actuale, ancorate puternic în contextul socio-politic, dar păstrând necesitatea de a explora forme performative diverse.

De multe ori, căutările noastre artistice, subiectele abordate şi felul în care alegem să le materializăm scenic pot avea nevoie de mai multe pârghii de comunicare. Unul dintre rolurile frameworkului este de a discuta într-un spaţiu colectiv experienţele individuale cu spectacolul, de a redescoperi propria întâlnire cu un eveniment artistic într-o multitudine de experienţe diverse, uneori paradoxale. De asemenea, considerăm că fiecare spectacol pe care îl aducem în faţa publicului este un pretext pentru a genera discuţii ample pe temele propuse.

Astfel, conversaţiile framework folosesc conţinutul spectacolului şi ca punct de plecare pentru explorarea acestor teme dincolo de contextul scenic vizionat. Nu în ultimul rând, în anumite sesiuni pot fi propuse exerciții specifice procesului artistic, complementare cadrului de dialog și racordate la dinamica grupului, cu scopul de a potența și diversifica apropierea față de tema discutată.

În lunile martie și aprilie, vă invităm la alte patru sesiuni de acest fel, facilitate de colega noastră Ioana Hogman, dedicate spectacolelor GLIESE 445, PARTEA 1. IUBIREA, VISUL și Viitorul aparţine celor care speră (titlu de lucru).

𝗧𝗘𝗠𝗘 𝗣𝗢𝗦𝗜𝗕𝗜𝗟𝗘/𝗖𝗨𝗩𝗜𝗡𝗧𝗘 𝗖𝗛𝗘𝗜𝗘:
𝗚𝗟𝗜𝗘𝗦𝗘 𝟰𝟰𝟱: sfârșitul unei lumi, raportul dintre oameni și tehnologie, amenințările prezentului, felul în care înțelegem munca și plasarea ei în raportul esențial/neesențial, comunicare, grijă, conexiune;
𝗣𝗔𝗥𝗧𝗘𝗔 𝟭.𝗜𝗨𝗕𝗜𝗥𝗘𝗔: iubirea și politică, memorie și ficțiune, pierdere, izolare și apartenență;
𝗩𝗜𝗦𝗨𝗟: abuz și instituție, limite și siguranță, public și privat, solidarizare, mediul universitar;
𝗩𝗜𝗜𝗧𝗢𝗥𝗨𝗟 𝗔𝗣𝗔𝗥𝗧̦𝗜𝗡𝗘 𝗖𝗘𝗟𝗢𝗥 𝗖𝗔𝗥𝗘 𝗦𝗣𝗘𝗥𝗔̆ (𝘁𝗶𝘁𝗹𝘂 𝗱𝗲 𝗹𝘂𝗰𝗿𝘂): comunitate, forme alternative de organizare socială, orizontalizare, convenții de viețuire.

Participarea la framework nu presupune experiența în domeniul artistic de nici un fel și nici un anumit tip de raport față de spectacolul vizionat. Dimpotriva, experiența acestei platforme a dovedit de fiecare dată că diversitatea, atât ca background al participanților, cât și a reacțiilor față de spectacol, este un liant excelent în comunicare.
Singura condiție pentru participarea la framework este de a fi văzut în prealabil o reprezentație a spectacolului pus în discuție.

𝗖𝗔𝗟𝗘𝗡𝗗𝗔𝗥 𝗙𝗥𝗔𝗠𝗘𝗪𝗢𝗥𝗞:
→ GLIESE 445 – 17 martie, ora 19 (reprezentații în 14,15,16)
→ PARTEA 1. IUBIREA – 27 martie, ora 19 (reprezentație în 26 martie la ZIZ – Art and Social Area)
→ VISUL – 3 aprilie, ora 19 (reprezentații în 31 martie și 2 aprilie)
→ VIITORUL APARȚINE CELOR CARE SPERĂ (titlu de lucru) – 25 aprilie, ora 19 (reprezentații în 22,23,24 aprilie)

Sesiunile vor avea loc la Reactor de creație și experiment, iar participarea la sesiuni este gratuită.
𝗙𝗼𝗿𝗺𝘂𝗹𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗲𝘀𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗹𝘂𝗻𝗮 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗶𝘀𝗽𝗼𝗻𝗶𝗯𝗶𝗹 𝗮𝗶𝗰𝗶:
Formular

ATENȚIE! Înscrierea la framework nu presupune automat rezervarea unui loc la spectacol. În cazul participării la framework putem oferi un număr limitat de bilete gratuite pentru fiecare reprezentație. Pentru rezervarea locului este necesară bifarea acestei opțiuni în formular, urmând a fi contactați prin e-mail pentru confirmare și stabilirea datei de vizionare.
Înscrierile sunt deschise până în data de 12 martie pentru GLIESE 445, respectiv 24 martie pentru PARTEA 1.IUBIREA.

 

Sursa: Reactor De Creație Și Experiment

 

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută