Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

FLORI PE SCĂRI – ediția de primăvară

Scurt manifest de a aduce în lumina reflectoarelor Piața Aurarilor și Pasajul Aurarilor. Sibiul istoric nu este doar Piața Mică și Piața Mare. Sibiul istoric se desfășoară și pe străzile boeme ale Orașului de Jos. El așteaptă, freamătă, înmugurește, se scutură, se plictisește, se scorojește și degradează în lipsa atenției și intenției. Totuși, puțin câte puțin, începe să nu mai fie așa și mici afaceri curajoase se deschid în această zonă pe care prea puțini sibieni și turiști deopotrivă o cunosc. Acest Sibiu necunoscut care își schimbă fața merită susținut și încurajat!

Și ca un prim pas, prin festivalul Flori pe Scări vrem să o facem să fie cu surle, trâmbițe și flori. Împreună cu o echipă de arhitecți, floriști, grădinari, meșteșugari, artiști și antreprenori locali vom transforma zona într-o grădină urbană — o oază de verdeață și relaxare — preț de 3 zile. Ne propunem și vom și reuși cu sprijinul dumneavoastră și al echipei Flori pe Scrări să atragem astfel atenția asupra Pieței Aurarilor care devine o alternativă stimulantă estetic și recreațional pentru familii, să aducem comunitatea laolaltă, iar turiștilor să le arătăm un altfel de Sibiu: unul dinamic, proactiv, care își promovează oamenii ce contribuie la evoluția lui.

În fiecare ediție a festivalului dăm șansa unui artist florist local să își pună amprenta și să-și exprime viziunea personală despre revitalizarea unui spatiu urban neglijat. Ioana Nechifor este responsabilă de coordonarea echipei de floriști care va aduce un strop de culoare și o paletă de verde viu în această zonă boemă și foarte puțin cunoscută a Sibiului * Piața Aurarilor. Animăm zona prin expozițiile impresionante de flori și plante verzi, standuri de vânzare ( bulbi, răsaduri, plante la ghiveci, pomi fructiferi) workshop-uri atât pentru publicul larg, cât şi pentru florişti profesionişti, standuri cu vânzare de produse artizanale, tur ghidat, discuții cu specialiști, evenimente cu şi pentru copii, zonă de relaxare, picnic urban, muzică live și stare de bine cât cuprinde.

Ce rămâne în urma noastră? – Un ,,reflector” pe ideea că vrem mai mult de la orașul nostru! – Un pasaj igienizat și un loc care te invită să explorezi mai mult. – Împrietenirea localnicilor și turiștilor cu business-urile din zona vizată. – Orașul se schimbă dacă noi ne implicăm și îi cerem să țină pasul cu cerințele noastre estetice și creșterea nivelului de trai. – Turism ecologic – Contactul cu educația estetică și botanică a publicului de toate vârstele

Haideți la Flori pe Scări în acest weekend în Piata Aurarilor, între 29.04-01.05 zilnic între 10.00-21.00

Date contact: Anda Suciu- coordonator proiect E-mail: atelierulmagic@gmail.com Telefon: 0745 04 7070 Facebook: FloripeScari

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email