Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Florentina Voichi & Mircea Roman @ Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”

Florentina Voichi & Mircea Roman

Florentina Voichi & Mircea Roman @ Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”

Expoziția de sculptura și pictura poate fi vizionată în perioada 11 octombrie – 11 noiembrie 2023.

Florentina Voichi s-a născut în anul 1953, la Craiova, județul Dolj.

În 1977 a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, București.

Din 1991 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici.

După absolvirea facultății, Florentina Voichi a participat la expoziții individuale și de grup, cea mai importantă parte a carierei sale desfășurându-se din 2012, cu expozițiile personale de la Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, de la Centrul Cultural Internațional „George Apostu” din Bacău, Galeria Simeza București, Muzeul Județean Târgu Jiu, Galeria „Tipografia” – Combinatul Fondului Plastic București, Muzeul de Artă Craiova, Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău, Palatul Culturii Iași, sau Leilei Gallery București.

În 2020, Florentina Voichi a participat la Bienala Internațională de Artă Contemporană de la Cerveira, Portugalia, iar în noiembrie 2022 – februarie 2023 la Galeria Institutului Cultural Român de la Lisabona.

Mircea Roman este născut la 24 iunie 1958, în Băiuț, județul Maramureș, dar se mută la Târgu Lăpuș , unde-și petrece copilăria. Studiază la Școala de Arte din Baia Mare, iar în 1980 intră la Institutul de Artă „Ion Andreescu” din Cluj, Clasa Sculptură. Se apropie afectiv și artistic cel mai mult de profesorul său Eugen Gocan, „adept al unei sculpturi cu accente expresioniste bine temperate și cu multe personaje”, dar pe Jeno Korondy îl consideră adevăratul său mentor.

După ani de observație, studiu, încercări, lucru, Mircea Roman debutează în forță în 1989 cu o expoziție personală ce propunea o sculptură de manieră neo-expresionistă.

Anul 1992 este unul prolific – devine singurul sculptor român câștigător al Marelui Premiu al Trienalei de Artă la Osaka și devine bursierul Delphine Studio, fapt care marchează începutul unei mari schimbări: sculptorul se mută la Londra.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută