Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Filme de Arturo Ripstein și Paz Alicia Garciadiego

Institutul Cervantes din Bucureşti în colaborare Ambasada Statelor Unite Mexicane în România organizează în luna mai, la sediul Institutului Cervantes (Bd. Regina Elisabeta 38), prezentarea unui ciclu cinematografic omagial dedicat operei cinematografice a regizorului Arturo Ripstein și a scenaristei Paz Alicia Garciadiego, artiști mexicani care au lucrat împreună încă din 1986, de la debutul lor cu filmul El imperio de la fortuna.

Evenimentul este prilejuit de decernarea Premiului Mirada Internacional celor doi cineași, la Festivalul Filmului de la Madrid, de către Platforma Noilor Regizori, și va fi prezentat, la București, în ziua de 10 mai, ora 19.00, în debutul ciclului cinematografic, de E.S. José Guillermo Ordorica Robles, Ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România și Jorge JiménezZumalacárregui, directorul Institutului Cervantes din București.

" "

Cele patru filme alese pentru această ocazie vor rula în serile de marți, în versiunea originală spaniolă, cu subtitrare, la sediul Institutului Cervantes (Bd. Regina Elisabeta, 38, sala Auditorium), după cum urmează:

10 mai, ora 19.00 | El evangelio de las maravillas / Evanghelia minunilor (1998)

17 mai, ora 19.00 | Así es la vida / Așa-i viața (2000)

24 mai, ora 19.00 | Las razones del corazón / Rațiunile inimii (2011)

31 mai, ora 19.00 | La calle de la amargura / Strada amărăciunii (2015)

Sursa: Institutul Cervantes din București

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută