Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Festivalului Internațional de Poezie ”Poets in Transylvania” – ediția a IX-a

A noua ediție a Festivalului Internațional de Poezie Poets in Transylvania  va avea loc între 27 și 29 octombrie. Festivalul este organizat de Complexul Național Muzeal ASTRA & Revista Transilvania – și este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală.

Partenerii Festivalului sunt Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Litere și Arte, Biblioteca Județeană ASTRA, PEN România și Goethe Institut. Este singurul festival român de poezie care face parte din prestigioasa rețea transnațională Versopolis.

Ca întotdeauna, Poets in Transylvania reunește poeți📜 din aproximativ 15 țări, cu o diversitate geografică, generațională și culturală cât mai largă – confirmați deopotrivă prin receptare critică internațională, prin traduceri la edituri/reviste importante, prin participări la festivaluri internaționale relevante, precum și prin premii și distincții acordate de instituții cu credibilitate superlativă (cum ar fi Guggenheim sau National Endowment for the Arts).

Pe lângă lecturi și performance poetic, în cadrul festivalului vor mai avea loc și ateliere de creative writing cu tineri poeți din Sibiu, susținute de scriitori invitați la festival.

 

Festivalului Internațional de Poezie ”Poets in Transylvania” - ediția a IX-a

 

De asemenea, festivalul va conține și deja tradiționala masa rotundă cu tema Art and Social Action, dedicată în acest an centenarului PEN România (înființat în iulie 1922 de diplomatul Marcu Beza, cu patronajul simbolic al Reginei Maria).

Ca și la edițiile anterioare, scriitorii participanți își vor inscripționa mesajul (ales la finalul discuției despre artă și acțiune socială) pe faimosul Zid / Ziar Vertical al lui Dan Perjovschi, un landmark internațional al intersecției dintre artă și activism civic.

Tot în cadrul festivalului, actorul și muzicianul Claudiu Fălămaș va susține un Concert Poetic.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută