Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Festivalul Povestirilor de pe Via Transilvanica

Între 9 și 11 septembrie, Via Transilvanica trece prin București! Descoperă România, de la Putna la Drobeta-Turnu Severin: destinații noi de călătorie, artiști și meșteșugari veniți de la ei de-acasă, mâncare bună și muzică live.

Pregătim pentru tine o bucățică din experiența drumului-manifest, chiar în mijlocul orașului – la Muzeul Național al Țăranului Român. Un teaser, un început, un motiv să te îndrăgostești și să vrei să-ți pui bocancii la treabă cât de curând. Spune-i cum vrei! Noi i-am spus FESTIVAL, Festivalul povestirilor de pe Via Transilvanica! Și are de toate: Gastronomie locală, Destinații turistice, Producători, Muzică, Artă și Meșteșug, Proiecte și Asociații care cresc frumos comunitățile. Câte puțin din fiecare, reprezentate de oamenii dragi pe care i-am cunoscut în cei doi ani de rezidență de digital storytelling cultural și pe care vrem să-i cunoști și tu, MUSAI.

Ce pregătim pentru Festivalul Povestirilor de pe Via Transilvanica?

  • Dezbateri și ateliere din locurile descoperite de echipa #cronicaridigitali în 2021 & 2022;
  • Proiecții video: oameni, locuri, povești, desene animate pentru copii și avanpremiera la București a filmului „Oamenii drumului: Terra Banatica”;
  • Soundtrack stories de pe Via Transilvanica;
  • Producători & Mesteșugari locali (sticlari, opincari, producători de teracota etc);
  • Restaurantul „La mama” gătește chiar în fața voastră rețete de pe Via, culese și recomandate de Ciprian Muntele și Cosmin Dragomir, alături de poveștile lor;
  • Activări și momente artistice inspirate din întreaga experiență, cu oameni autentici – muzică din comunități, EP-ul „drum”, realizat de Electric Brother cu sunete „culese” de pe Via Transilvanica.

Intrarea se face pe bază de donație. Tășuleasa Social, asociația care se ocupă de proiectul Via Transilvanica, va beneficia de jumătate din suma colectată; cealaltă jumătate va fi direcționată către Human Made Art, ONG-ul care sprijină inițiativele Cronicari Digitali.

PROGRAMUL AICI.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută