Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Festivalul Organ Nights

Ce poate fi mai frumos decât să asculți muzica marilor compozitori într-un monument arhitectural unic? Concertele de la Biserica Neagră sunt experiențe de neuitat. În acest an, vă oferim atât concertele de orgă din cadrul sezonului estival de vară al Festivalului ORGAN NIGHTS, cât și concerte extraordinare care vor cuprinde coruri și soliști din țară și din străinătate.

Concertele Organ Nights revin în Biserica Neagră din 4 iunie până la finele lunii septembrie. Sezonul estival de orgă se bucură de o tradiție neîntreruptă  din anul 1953. De atunci au avut loc mai mult de 4000 concerte de orgă în Biserica Neagră.

În acest an, concertele vor avea loc în zilele de sâmbătă, de la ora 18.00, cu o durată de aproximativ 60 de minute, protagoniști fiind artiști invitați din SUA, Croația și România. În repertoriul celor 17 concerte vom găsi compozitori din toate epocile – un repertoriu croit pe posibilitățile oferite de cele 4 instrumente din Biserica Neagră.

Aceste concerte sunt parte integrantă a conceptului INSPIRATIO by History & Music, un concept lansat în anul 2020 de către Biserica Neagră, care are misiunea ocrotirii și punerii în valoare a patrimoniului acestui monument. Cu fiecare participare, publicul își aduce contribuția la păstrarea moștenirii valoroase, printre care restaurarea și conservarea unor obiecte deosebite, reparații, acordaj și întreținere a orgilor, dar și la creșterea ofertelor cultural-istorice pentru publicul larg.

Costul unui bilet pentru concertele sezonului estival de orgă este de 20 lei, copiii până în 18 ani beneficiind de gratuitate. Excepție face concertul dedicat copiilor din data de 11.6., în cazul căruia biletul costă pentru adulți și copii 20 lei. Costul pentru bilete concertelor extraordinare variază între 30 și 50 lei, iar copii beneficiază în cazul biletelor de 30 lei de o reducere.

Pentru concertele extraordinare, vânzarea biletelor va începe cu 10 zile înainte de eveniment, iar pentru concertele Festivalului „Organ Nights”, biletele se pot achiziționa începând cu ziua de luni a săptămânii în care se desfășoară fiecare concert, de la casa de bilete aflată în incinta magazinului INSPIRATIO gift studio.

 

Găsiți mai jos programul pentru Iunie 2022:

04.06 – Deschiderea Festivalului ORGAN NIGHTS Steffen Schlandt, Ursula Philippi, Eckart, Paul Cristian Concerte de orgă în Biserica Neagră

În program vom asculta lucrări ale lui Daniel Croner – brașoveanul care s-a întors acum 340 ani de la studiile sale din Wittenberg și a compus primele piese păstrate în Transilvania pentru instrumente cu claviaturi.

Tot din secole îndepărtate vin lucrările de orgă din nordul Europei ale compozitorilor Sweelinck și Buxtehude.

Unul dintre compozitorii sărbătoriți în acest an este César Franck (200 ani de la naștere) – a cărei Fantezie în La va răsuna pe marea orgă.

05.06. – Concert cor și orgă, Cytrus Singers – SUA

11.06. – Organ Nights, Orga explicată copiilor

12.06. – Concert coral oferit de ansamblul Monteverdi din München

18.06. – Organ Nights, Buxtehude, Liszt, Bach, Iulia Reitu – Ploiești

25.06. – Organ Nights, Tanarul organist american JB in turneul european 2022, Justin Bruggemann – SUA

Mai multe informații: inspiratio.ro/concerte/

Sursa: Inspirato

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email