Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Festivalul Opera Copiilor 2024 – Ziua 7

Festivalul Opera Copiilor 2024

În perioada 17 mai – 9 iunie, timp de 12 zile, copiii sunt invitați să participe alături de părinții lor la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor. Evenimentul va fi plin de surprize și activități distractive, desfășurate atât în locurile familiare, cât și în spații recent deschise publicului.

Evenimentul este deschis publicului în fiecare vineri între 16-21, precum și sâmbătă și duminică între 10-21, până pe 9 iunie.

Spectacole în ziua 7 a Festivalului Opera Copiilor

„Matilda” @ Opera Comică pentru Copii – Sala Mare, ora 18:30

„Matilda” este povestea extraordinară a unei fetițe care îndrăznește să se revolte și astfel își schimbă destinul. Cu dansuri pline de energie și melodii atrăgătoare (muzica: Tim Minchin), spectacolul de la Opera Comică pentru Copii (premieră în stagiunea 2023/2024), în regia lui Emil Pantelimon are o distribuție alcătuită din cei mai talentați artiști adulți și copii ai teatrului.

Musicalul „Matilda”, inspirat de cartea scriitorului britanic Roald Dahl, este prezentat sub licență Music Theatre International (MTI), toate materialele scrise pentru spectacol fiind furnizate de MTI. Cântecele din spectacol sunt interpretate în limba originală (engleză).

festivalul opera copiilor matilda poster

Durata: 150 minute

Gen: Musical

Vârsta recomandată: +7 ani

 

„Bubu și Anotimpurile” @ Opera Comică pentru Copii – Sala UnderGrant, orele 17:00 și 18:30

Spectacol muzical pentru bebeluși și părinții lor

Spectacolul, după un concept semnat de Andreea Soare și Irina Furdui, este dedicat celor mai mici spectatori din România, cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani. Proiectul folosește elemente de stimulare senzorială cu scopul de a-i acomoda pe cei mici cu muzica clasică, prin aranjamente muzicale special realizate pentru ei de compozitorul Damian Vlad. Sunetele utilizate sunt calibrate timbral în așa fel încât să genereze copiilor o stare de receptivitate, de deschidere către lumea spectacolului.

Personajul principal creionat de echipa de creație și cel care va interacționa cu micii spectatori se numește BUBU, care ne-a declarat că își dorește să devină cel mai simpatic ghid al copiilor până în 3 ani către universuri magice ale anotimpurilor, sunetelor și limbajului mimico-gestual.

BUBU ȘI ANOTIMPURILE este primul spectacol realizat special pentru bebeluși și stimulează interacțiunea dintre copii și părinți, pentru că participarea părinților în timpul spectacolului este absolut necesară, chiar obligatorie. Proiectul propune un tip de interacțiune culturală cu efect și în afara spațiului de spectacol, oferind ustensile noi pe care părinții le pot utiliza mai departe, în comunicare cu copilul și introducerea lui treptată în lumea artistică.

Durata: 30 de minute

Vârsta recomandată: 0-3 ani

 

Activitățile din Festivalul Opera Copiilor

Festivalul Opera Copiilor este evenimentul la care arta întâlnește distracția, într-o atmosferă vibrantă, în aer liber, facilitând o experiență culturală bogată pentru întreaga familie. Accesul la festival este gratuit, iar participarea la anumite activități se face cu tichete OCC, disponibile la Magazinul OCC din locație. Costul unui tichet este de 3 lei. Activitățile în aer liber includ:

  • Atelierele de creație

Deja tradiție pentru Grădina OCC, atelierele de creație oferă copiilor oportunitatea de a se bucura de activități artistice și de a explora diverse materiale și metode inedite de lucru. Experiențele creative îi ajută pe copii să-și dezvolte imaginația, abilitățile artistice și să-și exprime individualitatea într-un mediu sigur și adecvat nevoilor lor. Ediția din acest an a Festivalului oferă celor mici 37 de asemenea ateliere, programate prin rotație pe parcursul celor patru weekend-uri ale evenimentului.

  • Aventura Parc

Pentru cei mai curajoși copii, Aventura Parc pune la dispoziție o serie de elemente suspendate la diferite înălțimi, care se parcurg folosind echipamentul corespunzător, prin traversare sau cățărare. Cele două trasee includ poduri suspendate, pereți de plasă și câte o tiroliană! Participanții sunt instruiți și echipați în așa fel încât siguranța să fie maximă.

  • Grădina cu Fluturi

Cei mai frumoși fluturi îi așteaptă pe cei mici la Opera Comică pentru Copii. Zeci de specii de fluturi exotici zboară în voie pentru a le aduce vizitatorilor un zâmbet uriaș, într-o grădină special amenajată.

  • Tech Area

Abilitățile digitale au devenit principala condiție pentru succesul în profesiile viitorului. Laptopurile, tabletele, masa digitală și roboții sunt pregătiți pentru ca cei mici să descopere curiozități din lumea tehnologiei, în spațiul special amenajat în cadrul Festivalului de către MindHub. Astfel, își dezvoltă gândirea logică și analitică, prin studiul fundamentelor programării.

  • Madrigal for Babies

Având la bază studii aprofundate cu privire la efectul muzicii asupra copiilor cu vârste între 0 și 12 luni, precum și asupra femeilor însărcinate, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” a lansat recent „Madrigal for Babies”, un program cu experiențe muzicale croit pe nevoile micilor melomani, de care publicul Festivalului Opera Copiilor se va putea bucura gratuit pe toată durata evenimentului.

  • Orășelul Bebelușilor

Bun venit în Orășelul Bebelușilor! Aici fiecare zâmbet și chicoteală devin parte dintr-o aventură minunată. Am creat un mediu sigur și foarte distractiv, perfect adaptat nevoilor delicate ale celor mai mici membri ai familiei tale. Patru căsuțe tematice dotate cu cele mai iubite jucării îi așteaptă pe cei mici la joacă și explorare. Groapa cu nisip, leagănele și căsuța cu tobogan completează perfect orășelul bebelușilor.


Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută